:

Vad göra med gamla fotografier?

Innehållsförteckning:

  1. Vad göra med gamla fotografier?
  2. Hur förvarar ni bilder?
  3. Hur länge håller fotografier?
  4. Hur sorterar man foton?
  5. Hur förvarar man gamla foton?
  6. Hur sortera gamla foton?
  7. Hur förvarar man gamla dokument?
  8. Hur sparar man bäst foton?
  9. Hur organisera bilder?

Vad göra med gamla fotografier?

Det är bäst att spara sina digitala bilder, inte endast på den egna mobilen eller datorn, utan också som backup på en extern hårdskiva eller kanske allra helst i en molntjänst. Att lagra foton på cd-skivor eller dvd:n rekommenderas inte, eftersom livslängden för dem är kort.

Hur förvarar ni bilder?

Förutom fukt, kyla, värme och större temperaturförändringar är bilder även känsliga för UV-strålning och vanligt dagsljus. Om du ska förvara dina bilder i hemmet är den bästa förvaringsplatsen i bostaden där man normalt vistas. Försök även att skydda bilderna från damm och fukt i stängda lådor eller skåp.

Hur länge håller fotografier?

Kodak använder egna förfaringssätt för att bedöma livslängden hos sina foton. Det har ifrågasatts av flera tillverkare, men enligt Kodak själva har deras papper en hållbarhet på upp till 140 år.

Hur sorterar man foton?

minbildbank är helt gratis, säker och gör det enkelt för dig. Ladda ner vår app för Android eller Iphone för att ladda upp dina mobilbilder och bilderna som ligger på din dator laddar du upp genom onlineversionen. När du har laddat upp alla dina bilder organiseras de automatiskt för dig.

Hur förvarar man gamla foton?

Placera inte bilder som hängs på väggen eller står framme i ett rum på platser där de utsätts för direkt solljus. Häng dem hellre på samma vägg som fönstret än på väggen mittemot. Förvara de fotografier som du inte har framme i skydd från damm och fukt i stängda lådor eller skåp.

Hur sortera gamla foton?

Expertråd: Så får du ordning på dina foton och bilder i 6 steg

  1. Skapa en specifik arbetsplats. Välj en plats med bra ljus som din arbetsyta. ...
  2. Börja med sorteringen. ...
  3. Organisera kronologiskt eller tematiskt. ...
  4. Gör noteringar. ...
  5. Digitalisera och gör backup. ...
  6. Dags att njuta av bilderna.

Hur förvarar man gamla dokument?

Det är viktigt att förvara dokumenten på ett bra sätt i pärmarna. Se till att täcka över dem med en styv plastbit, med kraftiga ringar. Använd alltid förstansade syrafri polypropenark som skydd för alla dokument, och stämpla aldrig hål i själva dokumentet.

Hur sparar man bäst foton?

Säkerhetskopiera!

  1. Extern hårddisk. En extern hårddisk är en bra backup, och med den förlorar du inte fotona om du glömmer att föra över dem när du köper en ny dator. ...
  2. Spara i molnet. Lägger du upp bilderna i molnet lagras de i en server som finns något annanstans än i hemmet. ...
  3. Sociala medier.

Hur organisera bilder?

Du kan även dra med fingret över en rad med bilder för att välja snabbt. På Android skiljer det sig givetvis åt beroende på vilken app som du använder på din mobil för att hantera bilder. I appen ”Galleri” kan det finnas en knapp med en dela-symbol för att markera flera.