:

Hur förvarar man gräslök?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvarar man gräslök?
  2. Hur förvarar man färsk dill bäst?
  3. Hur förvarar man koriander?
  4. Kan man frysa in gräslök?
  5. Hur länge håller färsk koriander?

Hur förvarar man gräslök?

En tacksam växt som trivs i sol eller halvskugga. Avklippt gräslök håller i 2-3 dagar i kylskåp, och bör först hackas när maten är klar till servering.

Hur förvarar man färsk dill bäst?

Dill är en känslig ört som kan hålla 3-4 dagar i kylskåp i en lufttät behållare. Dill går också bra att frysa. Plocka då av bladen från stjälken och frys in dem.

Hur förvarar man koriander?

Färska örter är känsliga och koriander är inget undantag. Ät koriandern så snart som möjligt medan arom och smak är på topp. Om du inte kan äta den direkt går det att förvara koriandern i en lufttät behållare eller i ett glas med lite vatten i kylskåpet, där håller den några dagar.

Kan man frysa in gräslök?

Lättast för att frysa gräslök är att skörda löken, som jag visar i klippet nedan, och rensa bort krafset. Sedan hackar/strimlar jag löken fint och lägger i en fryspåse. Den luftiga löken är enkel att ta ur påsen när det behövs.

Hur länge håller färsk koriander?

Odla din egen koriander Det bästa med koriander är att du i princip kan använda hela växten, och inget behöver gå till spillo, blad, övre skott, frön och rot kan användas på ett eller annat sätt. Det går också utmärkt att frysa in koriander för längre hållbarhet. Färsk koriander håller i ungefär en vecka i kylskåpet.