:

Hur ta vara på äpplen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ta vara på äpplen?
  2. Vad gör du för att torka äpplen?
  3. Hur ska du torka äppelringar på ugnen?
  4. Hur gör du förvaring av äpple?
  5. Hur ska du skära äpplen?

Hur ta vara på äpplen?

Vi tipsar om 5 sätt att ta tillvara på äppelskörden.

  1. Frys in till paj. Kanske det mest tidseffektiva sättet att ta hand om sina äpplen är att frysa in till vinterns och vårens pajer. ...
  2. Äppelläder. Genom att torka äpplen tar de mindre plats och kan förvaras länge. ...
  3. Inte bara äppelmust. ...
  4. Glöm inte skalet. ...
  5. Hitta på nya recept!

Vad gör du för att torka äpplen?

  • Det första steget, oavsett torkmetod. Skölj och kärna ur äpplena, använd gärna en kärnhusurtagare för äpplen så går det lätt. Skär äpplena i tunna skivor, ca 3 mm. Ju tjockare du skär desto längre tid tar de att torka. Ett hett tips är att använda en vass mandolin!

Hur ska du torka äppelringar på ugnen?

  • Sprid ut äppelringarna på en bakpappersklädd plåt. Torka i ugnen 3-5 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Tiden varierar beroende på tjocklek, ugn och hur du vill ha dina torkade äppelringar.

Hur gör du förvaring av äpple?

  • Linda gärna in varje äpple i silkes- eller tidningspapper. Lägg dem sedan i en låda eller kartong som du förvarar svalt, fuktigt och mörkt, i en jordkällare eller i garaget eller källaren. 3-5 plusgrader är idealet, däremot tål de inte frost.

Hur ska du skära äpplen?

  • Skölj och kärna ur äpplena, använd gärna en kärnhusurtagare för äpplen så går det lätt. Skär äpplena i tunna skivor, ca 3 mm. Ju tjockare du skär desto längre tid tar de att torka. Ett hett tips är att använda en vass mandolin! Pensla dem med citronjuice om du vill undvika att de mörknar.