:

Kan man frysa in färsk basilika?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man frysa in färsk basilika?
  2. Kan man torka färsk basilika?
  3. Hur länge håller basilika i frysen?
  4. Vad kan man göra med basilika?
  5. Kan man frysa in färsk timjan?
  6. Hur sköter man färska kryddor?

Kan man frysa in färsk basilika?

Du kan också frysa in basilika. Ett bra tips då är att hacka nyskördade basilikablad, blanda dem med lite olivolja eller rapsolja och frysa in som iskuber. Då bevaras smaken väldigt bra och du har färdiga kuber med egenodlad basilika att lägga direkt i såser och grytor när du lagar mat.

Kan man torka färsk basilika?

Örter som passar bra att torka är t ex: oregano, timjan, rosmarin, salvia, mynta, dragon och citronmeliss. Vissa örter tappar i smak när de torkas, och är därför bättre att förvara frysta. ... Örter som passar att frysa in är till exempel basilika, dill, persilja och gräslök.

Hur länge håller basilika i frysen?

Man kan enkelt förvara kryddor och örter under minst ett år i frysen. De kommer hålla sig fräscha och fina. Tänk dock på att inte tina upp kryddorna för att sedan frysa om dem, det kommer de att ta skada av.

Vad kan man göra med basilika?

Använd bladen i rätter med tomat, på pasta, fisk, gröna sallader och finhackad i couscous och andra kornsallader. Självklar är numera också den klassiska peston där du blandar basilika med olivolja, pinjekärnor, havssalt, parmesanost och vitlök.

Kan man frysa in färsk timjan?

Skölj snabbt av kryddorna med vatten och låt dem rinna av ordentligt eller torka dem lätt. Hacka dem och frys in i burkar, plastpåsar eller aluminiumfolie, var sort för sig. För enklare dosering när kryddorna ska användas kan du frysa in kryddorna i portioner i ett iskubsblock som du sedan lägger i burkar.

Hur sköter man färska kryddor?

Sköt om dina kryddor Kryddväxter älskar sol. Ställ krukan i ett ljust fönster eller på en solig uteplats/balkong. Vattna regelbundet, men låt jorden torka upp emellanåt. Tänk dock på att växterna behöver vänja sig långsamt vid sol och vind.