:

Hur får man bort fläckar på kalksten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort fläckar på kalksten?
  2. Hur får man bort fläckar på natursten?
  3. Vilken såpa till Kalkstensgolv?
  4. Kan man ha kalksten i badrum?
  5. Hur får man bort fläckar på stenplattor?

Hur får man bort fläckar på kalksten?

För daglig rengöring är en mikrofiberduk fuktad med vatten tillräcklig. Vid fläckar eller lättare nedsmutsning av bänkskivan, så använd inte rengöringsmedel med lågt pH-värde (surt) eller slipmedel. Använd stället en PH-neutral natursåpa.

Hur får man bort fläckar på natursten?

Fläckarna torkas torra med papper och tvättas med lösningsmedel som sedan sugs upp av papper eller absorberande medel. Lösningsmedlet kan vara lacknafta, thinner/cellulosaförtunning, aceton eller blyfri motorbensin (95 oktan). Sitter fläcken djupare används pastametoden (se faktarutan).

Vilken såpa till Kalkstensgolv?

Marmor/kalksten: Vid bunden smuts används en ren- göringslösning av naturlig såpa/tvål i kombination med fukt/våtmoppning. Vid regelbunden användning av såpa/ tvållösning tillförs stenen den balanserade porfyllnad som är nödvändig som ytskydd, se faktaruta. Såpan/tvålen ska vara naturlig och fri från tillsatser.

Kan man ha kalksten i badrum?

Att klä ett badrum i kalksten på både vägg och golv ger ett rent och sobert intryck. Vanligast är att sätta lika stora plattor men det blir också väldigt fint att lägga större format på golv och mindre på vägg. Självklart kan man också kombinera kalkstenen med andra material och ytor.

Hur får man bort fläckar på stenplattor?

Vatten och borste är en bra början Börja med att rengöra stenplattorna med kvast och vatten. Borsta först bort löst liggande grus och smuts. Spola sedan vattnet över ytan och skrubba bort fläckar och missfärgningar. Skulle detta inte räcka kan du testa att använda stensåpa på dina fläckiga stenar.