:

Hur får man bort kalk från plastmatta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort kalk från plastmatta?
  2. Kan bikarbonat ge fläckar?
  3. Hur tar bikarbonat bort lukt?
  4. Hur gör man rent gulnad plast?
  5. Hur gör man rent Våtrumsmatta?
  6. Hur gör man rent en badrumsmatta?

Hur får man bort kalk från plastmatta?

Kalk, salt och rost tar du bort med sura medel – exempel på sura ”städprodukter” citronsyra, ättika eller vinäger. Fläckar och smuts från växt eller djurriket (det mesta kan räknas hit, all smuts som kommer från oss själva tex) tar du bort med en basisk produkt som t ex såpa, såpor brukar ligga på pH 9 och uppåt.

Kan bikarbonat ge fläckar?

Städa vardagsrum och sovrum. Bikarbonat funkar utmärkt för att få bort fläckar hemma.

Hur tar bikarbonat bort lukt?

Strö ut lite pulver på golvet och låt dammsugaren suga upp det. Pulvret kommer därefter att ta bort dåliga lukter inifrån dammsugaren. Bikarbonat kan ta bort dåliga lukter från i princip alla ytor i hemmet, även mattor. Häll bara lite bikarbonat på ytan som luktar illa och låt det verka i några timmar.

Hur gör man rent gulnad plast?

Ett ganska välkänt knep för att få gulnad plast vit är att lägga den i ljummet vatten med såpa över natten. Denna metod har visat sig fungera på vissa plastföremål medan den inte haft någon effekt alls på andra.

Hur gör man rent Våtrumsmatta?

När väggen ska rengöras bör du använda en mjuk fuktad svamp med lite allrengöringsmedel. För att rengöra golvet kan du använda en fuktig mopp eller trasa. När du har torkat klart, skölj noggrant med rent vatten och skrapa torrt med din migrationssäkra gummiskrapa!

Hur gör man rent en badrumsmatta?

Häll ljummet vatten i en hink med mattschampo eller annat tvättmedel. Använd en borste eller en svamp och jobba in vatten med tvättmedel i mattan till ett skum för att lösa upp smutsen. Ta i ett par extra varv på mer smutsiga ställen. Låt mattan ligga med tvättmedlet i fem minuter så att all smuts försvinner.