:

Kan man se sin tandläkar journal?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man se sin tandläkar journal?
  2. Kan man kräva en röntgen?
  3. Vad syns på Slätröntgen?
  4. Hur kan man se sin Förlossningsjournal?
  5. Kan man lita på röntgen?

Kan man se sin tandläkar journal?

Från och med tisdagen den 8 december kan du som är patient hos Folktandvården ta del av din tandvårdsjournal, via e-tjänsten 1177 Journalen. Det innebär att du kan läsa journalanteckningar från besök du har varit på hos oss från och med den 1 december 2020.

Kan man kräva en röntgen?

1. Att korrekt diagnos vid artros inte skulle kräva röntgen. Det är riskfyllt att vara tvärsäker! Den förstnämnda gruppen (artros) får av mig information om vad artros är samt hur det, i första hand, ska behandlas icke-kirurgiskt men att vid uttalade besvär, trots konservativ behandling, kan kirurgi krävas.

Vad syns på Slätröntgen?

Röntgenundersökning utan kontrastmedel, så kallad slätröntgen, används fortfarande vid diagnostik av lungorna, skelettförändringar med mera. Ibland används två typer av kontrast där luft är ett, exempelvis vid dubbelkontraströntgen för undersökning av tjocktarmen. Metoden ger bilder av mycket små förändringar.

Hur kan man se sin Förlossningsjournal?

Svar

  1. Tack snälla alla för svar! ...
  2. Bara att ringa till förlossningen/kvinnokliniken på sjukhuset så skickar de hem den till dig. ...
  3. FamS9: Jag fick också min förlossningsjournal i pappersform när jag kom till BB, som även andra skrivit. ...
  4. Jag fick också papper på BB.

Kan man lita på röntgen?

Risken med röntgenundersökningar är mycket liten. Röntgen är visserligen en typ av strålning som kan skada cellerna. Det kan göra att cancer uppstår efter många år eller årtionden. Men det är sällsynt.