:

Hur ser en Tomtkarta ut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ser en Tomtkarta ut?
  2. Var hittar man Husritningar?
  3. Hur kan man söka rätt på en fastighetsbeteckning?
  4. Vad innebär fastighetsbeteckning i bostadsrättsföreningen?
  5. Hur hittar du fastighetsbeteckningen i din tomt?
  6. Hur kan du hitta en fastighetsbeteckning via karta och adress?

Hur ser en Tomtkarta ut?

Tomtkartan innehåller ofta fastighetsgränser, fastighetsbeteckningar, byggnader, vägar, vägnamn, adressnummer med mera. Innehållet i tomtkartan kontrolleras inte i fält.

Var hittar man Husritningar?

Du kan också ta de av övriga ritningar som stadsbyggnadskontoret har. Till exempel plan-, fasad-, sektions-, konstruktions-, vatten- och avloppsritningar. Du behöver logga in med e-legitimation för att kunna se och ladda ner ritningar genom Bygg- och plantjänsten om du befinner dig utanför Tekniska Nämndhuset.

Hur kan man söka rätt på en fastighetsbeteckning?

  • Sök fastighetsbeteckning. De finns flera sätt att söka rätt på en fastighetsbeteckning. Några av de vanligaste är: Kontakta Lantmäteriet. Det säkraste sättet att få korrekta fastighetsbeteckningar är genom Lantmäteriet. Sök fastighetsbeteckning via karta och/eller adress.

Vad innebär fastighetsbeteckning i bostadsrättsföreningen?

  • Sedan 2009 kan enskilda lägenheter i bostadsbyggnader, så kallade ägarlägenheter, räknas som fastigheter och därmed ha en fastighetsbeteckning. Bostadsrätter har däremot inga egna fastighetsbeteckningar utan blir istället tilldelade ett lägenhetsnummer av Skatteverket och ett nummer som satts av bostadsrättsföreningen.

Hur hittar du fastighetsbeteckningen i din tomt?

  • Du hittar beteckningen i dina huspapper och/eller i lånehandlingar. Hittar du den inte där så kan du vända dig till din kommuns byggnadsnämnd. De kan upplysa dig om vilken fastighetsbeteckning som din tomt har.

Hur kan du hitta en fastighetsbeteckning via karta och adress?

  • Sök fastighetsbeteckning via karta och/eller adress. Du kan använda dig av karttjänster för att hitta en fastighetsbeteckning. Sök på adressen eller zooma in rätt område för att få fram uppgifterna: Lantmäteriets kartsök och ortsnamn. Hitta.se, välj filtret Tomter. Eniro, välj filtret Tomtgränser.