:

Hur kan jag se mina pantbrev?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan jag se mina pantbrev?
  2. Hur hittar jag min lagfart?
  3. Var hittar jag taxeringsvärdet på min fastighet?
  4. Hur ser man om det finns servitut?
  5. Hur hittar jag min detaljplan?
  6. Vart hittar jag min detaljplan?
  7. Var ser jag pantbrev?

Hur kan jag se mina pantbrev?

Hur mycket pantbrev har jag? På Min Fastighet på Lantmäteriets hemsida kan du ta reda på om det finns pantbrev och inteckningar på din fastighet.

Hur hittar jag min lagfart?

Via e-tjänsten Min fastighet kan du ta reda på hur stor din fastighet/tomt är eller om det finns några så kallade servitut på fastigheten. I tjänsten hittar du som privatperson detaljerade uppgifter om din egen fastighet så som: lagfart och inteckningar.

Var hittar jag taxeringsvärdet på min fastighet?

I Fastighetsregistret finns uppgifter om föregående års taxeringsvärde. Vårt Kundcenter kan hjälpa dig med dessa uppgifter. Om taxeringsvärdet eller övriga taxeringsuppgifter inte stämmer på din fastighet ska du vända dig till Skatteverket (nytt fönster).

Hur ser man om det finns servitut?

Officialservitut redovisas i fastighetsregistret både som text och som karta. Fastighetsregistret är ofullständigt vad gäller officialservitut som skapats före 1972. För gemensamhetsanläggningar, se sidan Samfälligheter.

Hur hittar jag min detaljplan?

Med e-tjänsten Min Fastighet hittar du detaljerad information om din egen fastighet. I e-tjänsten kan du som har e-legitimation gratis se detaljerad information om din egen fastighet, till exempel tomtkarta (om sådan finns inskannad), areal, gränser, inteckningar och taxeringsvärde.

Vart hittar jag min detaljplan?

Du hittar detaljplanens genomförandetid på plankartan.

Var ser jag pantbrev?

I Sverige är det Lantmäteriet som ansvarar för pantbrev och inteckningar. Lantmäteriet har information om vilka pantbrev som finns i din fastighet, och via ägararkivet (som är sammanhängande med Lantmäteriet) kan du också få uppgifter om vilka av pantbreven som är obelånade.