:

Hur skaffar jag camping-ID?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skaffar jag camping-ID?
  2. Vad är ett camping-ID?
  3. Måste man betala för Camping Key?
  4. Hur förnyar man Camping Key?
  5. Vilket Campingkort ska man ha?
  6. Vad är ett CCS kort och vad innebär det?
  7. Varför Camping Key?
  8. Hur fungerar Camping Key?

Hur skaffar jag camping-ID?

När du checkar in på en campingplats som är ansluten till SCR Svensk Camping behöver du ett Camping-ID eller ett Camping Key Europe. Ett Camping-ID kan du få utan kostnad genom att ladda ner appen My Camping Key på App Store eller Google Play, alternativt i receptionen när du anländer.

Vad är ett camping-ID?

Camping Key Europe är ett europeiskt samarbete och det finns idag mer än 700 000 innehavare. Kortet är laddat med drygt 3 000 boenderabatter i Sverige och Europa, en olycksfallsförsäkring och en uppsjö förmåner och erbjudanden. Sedan 2019 är kortet helt digitalt och finns som en app att ladda ner till mobilen.

Måste man betala för Camping Key?

Tidigare har det varit obligatoriskt för alla som vill checka in på en SCR, Svensk Camping-ansluten campingplats att ha ett Camping Key Europe-kort. 2018 slopades det fysiska kortet, och 2019 blev det frivilligt att köpa det genom SCR:s app.

Hur förnyar man Camping Key?

Du får en påminnelse när det är dags att förnya ditt Camping Key Europe. Köper du ditt Camping Key Europe på Campingkeyeurope.se eller någon annan hemsida behöver du inte tänka på att förnya, då det förnyas automatiskt varje år så länge du inte väljer att avsluta din prenumeration. *Gäller svenska hushåll.

Vilket Campingkort ska man ha?

Vilket campingkort ska man ha? För att ha möjlighet att campa på campingplatser som är medlemmar i SCR Svensk Camping behöver du ha campingkortet Camping Key Europe, och det kostar ungefär 160kr. Med ett campingkort får man rabatter, erbjudanden och försäkringar med mera.

Vad är ett CCS kort och vad innebär det?

Merparten av Sveriges större och mer etablerade campingplatser är medlemmar i SCR (Sveriges Campingföretagares Riksförbund) och för att campa på dessa platser krävs ett CCS-kort (Camping Card Scandinavia).

Varför Camping Key?

När du köper Camping Key Europe får du en ansvars- och olycksfallsförsäkring som skyddar dig och din familj vid eventuell olycka i samband med campingvistelsen. Med ett aktivt Camping Key Europe får du Sveriges största campingkatalog Svensk Camping kostnadsfritt hem i brevlådan i februari-mars varje år.

Hur fungerar Camping Key?

I My Camping Key får du tillgång till snabb och enkel in- och utcheckning i mobilen när du besöker en campingplats, vilket innebär att du slipper krångel med plastkort och manuell registrering. Du får också alla dina förmåner samlade på ett ställe, samt tillgång till din campinghistorik via den digitala loggboken.