:

Hur stor del av alla transporter är kortare än 24km?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor del av alla transporter är kortare än 24km?
  2. Hur fungerar ett åkeri?
  3. Hur många åkerier finns det i Sverige?
  4. Vad är det som påverkar hur ofta Transportstyrelsen kontrollerar åkerierna?
  5. Hur stor del av godset i Sverige transporteras av lastbilar?
  6. Hur många procent av godstransporterna är under 24 km?
  7. Vad krävs för att starta ett åkeri?

Hur stor del av alla transporter är kortare än 24km?

Exempelvis var 78 procent av malmtransporterna och 59 procent av transporterna av utrustning för transport av gods kortare än 25 km.

Hur fungerar ett åkeri?

Ett åkeri är ett företag som sysslar med transport av varor och styckegods. Företaget kan vara ett enmansföretag där en person äger en eller flera lastbilar. ... Ett åkeri kan också ha flera anställda och i sig stå för både bilar och körningar.

Hur många åkerier finns det i Sverige?

Åkerinäringen består av cirka 10 000 åkeriföretag som tillsammans omsätter cirka 160 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 4 procent av Sveriges BNP. Branschen sysselsätter drygt 225 000 personer.

Vad är det som påverkar hur ofta Transportstyrelsen kontrollerar åkerierna?

Viktiga kostnader för åkeriföretagen är främst personal och drivmedel, och därefter kostnader kopplade till fordon såsom avskrivningar, reparationer, och däck.

Hur stor del av godset i Sverige transporteras av lastbilar?

Av de 37,9 miljoner transporter som gjordes av svenska lastbilar under år 2014 var knappt en halv miljon av dem utanför Sveriges gränser. Knappt två procent av de 381 miljoner ton gods som transporterades av svenskregistrerade lastbilar transporterades utomlands.

Hur många procent av godstransporterna är under 24 km?

Över hälften av alla transporter med last kördes kortare än 25 km och endast 15 procent av alla transporter med last körs längre än 150 km.

Vad krävs för att starta ett åkeri?

Ekonomiska resurser. Du som ansöker om trafiktillstånd ska visa att du har tillräckliga ekonomiska resurser för att starta och driva företaget. Den sökande ska ha kapital och reserver på minst 9000 euro för ett fordon och 5000 euro för varje fordon som tillkommer därutöver.