:

Varifrån får vi dricksvattnet här i Göteborg?

Innehållsförteckning:

  1. Varifrån får vi dricksvattnet här i Göteborg?
  2. Hur sker reningen av dricksvatten i Göteborg?
  3. Varifrån får du ditt dricksvatten?
  4. Är kranvatten gratis?
  5. Var kommer vattnet i Lund från?

Varifrån får vi dricksvattnet här i Göteborg?

Göteborg har två vattenverk - Alelyckan vid Lärjeholm och Lackarebäck söder om Delsjömotet. Vilket vattenverk du får ditt dricksvatten från beror på var i stan du bor. Nordöstra Göteborg samt centrala och östra Hisingen försörjs i huvudsak med dricksvatten från Alelyckans vattenverk.

Hur sker reningen av dricksvatten i Göteborg?

Klimatförändringarna kan göra att smittbärande mikroorganismer i våra vattendrag, som till exempel vår dricksvattentäkt Göta älv, ökar. Därför har Göteborgs Stad investerat 400 miljoner kronor i modern teknik, ultrafilter.

Varifrån får du ditt dricksvatten?

Det är kommunen som producerar allt dricksvatten, förutom det som kommer från din egen brunn. Dricksvattnet produceras av råvatten. I Sverige har vi generellt god tillgång på råvatten, och vi använder både ytvatten och grundvatten i produktionen. Vi behöver alltså inte vara rädda för att vattnet ska ta slut.

Är kranvatten gratis?

Mindre än ett öre kostar det att hälla upp ett glas kallt vatten ur kranen hemma. ... Men om man köper till exempel en dricka och vill ha vatten till, då är det gratis.

Var kommer vattnet i Lund från?

Lunds dricksvatten Varifrån du får ditt vatten beror på var i Lunds kommun du bor: Lund, Stångby, Odarslöv, Hardeberga, Flyingeby och Södra Sandby får Bolmenvatten från Ringsjöverket.