:

Hur får man en hund att jaga?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man en hund att jaga?
  2. Vad krävs för att bli eftersöksjägare?
  3. Hur få bort jaktinstinkt hund?
  4. Hur länge växer en jämthund?
  5. Hur träna Drever?
  6. Måste man jaga med en jämthund?

Hur får man en hund att jaga?

Själva injagningen kan börja med att du ger hunden skogsvana. Tex genom skogspromenader och träna viltspår. Försök avsluta promenaden så att hunden får möjlighet att att följa sin egen löpa tillbaka. En petit ska man inte börja jaga in för tidigt, helst ska den vara 1 år.

Vad krävs för att bli eftersöksjägare?

Eftersöksjägare, kontaktperson och anlitad markägare ska inneha: Jägarexamen, en eftersökshund enligt NVR:s riktlinjer (ej nödvändigt för kontaktperson), licens för kulvapen i klass 1 samt godkänd utbildning "trafiksäkerhet vid eftersök av trafikskadat vilt".

Hur få bort jaktinstinkt hund?

Men vissa hundraser och hundtyper har betydligt mer jaktinstinkt än andra. För att få hunden att välja bort att sticka efter en hare som skuttar iväg eller dra efter ett spår av ett rådjur krävs förutom träning riktigt bra belöningar! Tänk på att det är din hund som avgör vad som är en bra belöning.

Hur länge växer en jämthund?

De växer fram tills de är närmare året i de flesta fall, så nog har hon goda chanser att komma upp några cm till.

Hur träna Drever?

Injagning Drever Det är bra om valpen får komma till skogen så mycket som möjligt. Man kan börja redan när valpen är 4 månader. Sitt mycket stilla i skogen och låt valpen utforska terrängen runt omkring i lugn och ro. Låt valpen själv leta upp dig och ge honom mycket beröm då han kommer tillbaka och hittar dig.

Måste man jaga med en jämthund?

Jämthunden är i första hand avlad till att jaga älg. Men kan även användas till jakt på Vildsvin, Björn, Grävling, Kronhjort och Lo. En tränad och injagad Jämthund över 4 år skall inte jaga annat vilt än ovanstående.