:

Hur spikar man papptak?

Innehållsförteckning:

  1. Hur spikar man papptak?
  2. Hur skära takpapp?
  3. Hur lägga tjärpapp?
  4. Vad skär man takpapp med?
  5. Vad ska jag använda för takpapp?
  6. Kan man skarva takpapp?
  7. Hur mycket överlapp på takpapp?
  8. Hur skall Byggpapp monteras vid en takfot?

Hur spikar man papptak?

Börja med att passa in den övre våden i förhållande till den undre klisterremsan. Fäst den övre våden i överkant med några spik. Om pappen har en frilagd kant, dra bort releaseremsan. Fäst pappen med pappspik (20x2,8 eller 25x2,5) som sätts i sicksack med 60 mm avstånd, 20 mm från pappkanten.

Hur skära takpapp?

Taket ska vara torrt och rent från löst skräp. Finns det blåsor i takpappen ska dessa skäras upp med ett kryss, och spikas ner (enklare om man värmer pappen med en varmluftspistol).

Hur lägga tjärpapp?

Takpappen fästs med pappspik som slås ner i överkant var 10 cm.. Dra nu bort skyddsplasten från takfotsplåten och längs pappvådens nedre kant. Ta lite i taget och tryck fast pappen på takfotsplåtens tjärunderlag. Spika nu fast pappen mot trekantslisten med 10-15 cm avstånd mellan spikarna.

Vad skär man takpapp med?

Krokblad Pro används färmst till att skära takpapp och olika typer av mattor. Krokbladet är tillverkad av ett tjockt, dubbelslipat kolstål.

Vad ska jag använda för takpapp?

TAKPAPP I ETT LAGER

  • Börja med att spika fast takfotsbeslaget med takpappspik. ...
  • Skruva på trekantslister längs sidorna av taksprånget. ...
  • Lägg två remsor asfaltslim på takfotsbeslaget, eller applicera det med en spackel. ...
  • Spika fast pappen med takpappspik där nästa remsa ska överlappa.

Kan man skarva takpapp?

Klistring av skarvar: Mataki Specialklister som 3 strängar eller helfylld skarv. Halvera första våden så att längsskarvarna på under lagspappen och ytpappen inte hamnar ovanpå varandra. Alternativt kan du halvera 1:a våden underlagspapp.

Hur mycket överlapp på takpapp?

Vid tvärskarv snedskärs övre våden 300 mm så att vatten rinner bort från skarven. Överlappet skall därefter vara minst 150 mm i nederkant. Spika ner undre vådens kortsida med pappspik c/c 60 mm. Klistra skarven med Mataki Asfalt klister och tryck till!

Hur skall Byggpapp monteras vid en takfot?

Pappen viks ned över takfotsbrädan och limmas fast. På denna monteras hängrännans infästning i ett lager asfalt. Detta för att minimera risken för fuktinträngning i råsponten. Där över läggs takpappen och en lös del lämnas hängande ned i hängrännan för att leda fukt dit.