:

Hur fäster man staket på altan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fäster man staket på altan?
  2. Hur fäster man överliggare?
  3. Hur högt behöver ett räcke vara?
  4. Hur fäster man en ledstång?
  5. Hur sätter man Stolpspjut?

Hur fäster man staket på altan?

Vid infästning av staket på befintlig altan eller i trä monteras stolparna i en stolpsko som skruvas fast ovanpå trädäcket. Ett annat alternativ är att skruva fast stolpen på sidan av altanen med en genomgående skruv som fästs in i altanens bärande reglar.

Hur fäster man överliggare?

Överliggare läggs på de snedsågade stolpkrönen, positioneras och skruvas till stolpe med vinkelbeslag alternativt mot fästplatta av trä. Överliggare ska inte skruvas fast från ovansida. Gängad förankringslängd på skruv väljs i förhållande till tjocklek på täckplatta.

Hur högt behöver ett räcke vara?

Om våningshöjden är mer än 3,0 meter, mätt från golv till golv, bör räcket vara minst 1,1 meter. Räcken på trapplan utanför den enskilda bostadslägenheten samt räcken på balkonger och loftgångar bör vara minst 1,1 meter höga.

Hur fäster man en ledstång?

Börja med att sätta ett fäste längst upp och ett fäste längst ner ca 200 mm från ändavslutet. Lägg upp ledstången på dessa fästen och rikta sedan in höjden vid hörnen/hörnet med att sätta väggfästena ca 400 mm från vägghörnet där väggfästet ska sitta. Se till att ni är minst två personer vid montering. Det underlättar!

Hur sätter man Stolpspjut?

Med stolpspjut till sina stolpar slås bara stolpspjutet ner i jorden med en hammare. Lägg en träbit över, så du inte gör märken på ditt stolpspjut. Det är enkelt att montera stolpen i stolpspjutet. Det finns förborrade hål, så att skruvarna lätt kan fästas.