:

Hur funkar tidrapportering?

Innehållsförteckning:

  1. Hur funkar tidrapportering?
  2. Hur Tidrapporterar man Akassa?
  3. Vad gäller för Alfakassa?
  4. Hur ofta Tidrapportera A-kassa?
  5. Hur ofta ska man skicka in kassakort?
  6. Vad är Kassakort A-kassa?
  7. Hur lång tid kan man få a-kassa?

Hur funkar tidrapportering?

Tidrapporten är en ansökan om ersättning hos a-kassan, där du rapporterar in uppgifter om vad du gjort varje dag. Du redovisar en vecka i taget. När du blir arbetslös och anmält dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen behöver du rapportera din tid för att ansöka om ersättning.

Hur Tidrapporterar man Akassa?

Din tidrapport är din ansökan om ersättning från a-kassan. Enklast fyller du i och skickar den på Mina sidor. Om du inte kan använda Mina sidor kan du ringa oss så skickar vi kassakort, det vill säga tidrapporter på papper, till dig. Om du inte längre söker ersättning från oss ska du sluta skicka tidrapporter.

Vad gäller för Alfakassa?

Vara anmäld hos Arbetsförmedlingen och vara beredd att söka och ta arbete. Kunna arbeta minst 3 timmar varje arbetsdag, minst 17 timmar i veckan. Stå till arbetsmarknadens förfogande. Det innebär att man vill arbeta och att det inte finns några hinder för det.

Hur ofta Tidrapportera A-kassa?

Du bestämmer själv hur ofta du skickar in dina tidrapporter men vi rekommenderar att du gör det varje vecka - det kan vara svårt att göra det månadsvis och då komma ihåg vad man har gjort varje vecka! Tidrapporterna behöver vi från dig senast måndagen innan vi gör vår utbetalning för att du ska få din a-kassa.

Hur ofta ska man skicka in kassakort?

När kassakortet är ifyllt ska du skicka in det mellan den 1-14 följande månad om du vill få din ersättning utbetald i tid.

Vad är Kassakort A-kassa?

Kassakort är ett slags kort som du ska fylla i dag för dag när du får ersättning från a-kassan. Du kan enkelt fylla i kortet online på din a-kassas hemsida. Kassakortet ska skickas in när alla dagar är ifyllda och du får inte skicka in det i förväg.

Hur lång tid kan man få a-kassa?

300 dagar för alla En ersättningsperiod är 300 dagar lång. Man får som mest ersättning fem dagar per vecka. Har man barn under 18 år förlängs perioden automatiskt med 150 dagar.