:

Vad är skillnaden mellan skalkläder och regnkläder?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skillnaden mellan skalkläder och regnkläder?
  2. Hur många vattenpelare har galon?
  3. När har man skalkläder?
  4. Hur många vattenpelare ska regnkläder ha?
  5. Är galon miljövänligt?
  6. När skalbyxor?
  7. När ska man ha skalbyxor?

Vad är skillnaden mellan skalkläder och regnkläder?

Lite förenklat kan man säga att den största skillnaden mellan galonkläder och skalkläder är att galontyg är helt tätt och inte andas. ... Samtidigt är skalkläder enklare för barnet att röra sig i och materialet andas, det vill säga transporterar ut fukt och värme från kroppen. Bra när ditt barn rör på sig mycket!

Hur många vattenpelare har galon?

Hur vattentätt är Galon®? För att mäta vattentätheten i ett regnplagg använder vi oss av vattenpelare. Det är ett vattentäthetstest där man utsätter materialets rätsida för ett vattentryck i millimeter. Våra Galonplagg har en vattenpelare mellan 50 mm.

När har man skalkläder?

Skalkläder är multifunktionella och fungerar ofta väldigt bra i de flesta väder. Då materialet är slitstarkt, plagget fungerar även perfekt för att bygga på med flera lager, ifall att minusgraderna kikar fram. Många tror att det måste vara ”dåligt” väder, med en skaljacka är ett perfekt plagg en kall men solig dag!

Hur många vattenpelare ska regnkläder ha?

2 droppar – vattenpelare över 5 000 mm Produkter med två vattendroppar skyddar mot kraftigt regn. De skyddar längre mot regn och fukt och är perfekta för utomhuslekar i regn. 3 droppar – vattenpelare över 8 000 mm Produkter med tre vattendroppar skyddar mot både kraftigt regn och högre vattentryck.

Är galon miljövänligt?

– Om du vill ha ett lättskött plagg är galon perfekt. Du behöver i princip bara torka av galonbyxorna eller galonjackan med en trasa eller skölja av det och sedan kan du torka det på hängare eller i torktumlare. På det viset är det väldigt miljövänligt, säger Ulf Bourghardt, varumärkesansvarig på Didriksons.

När skalbyxor?

Skalkläder i kombination med ett tunnare mellanlager är perfekt på våren så att barnet kan vara igång och leka utan att bli för varmt. När det börjar bli varmare, mellan tio- och femtongradersstrecket räcker en lättfodrad jacka eller en tjockare tröja.

När ska man ha skalbyxor?

Samma skaljacka eller skalbyxor kan användas för en lite varmare men blåsig vårdag, eller i kombination med varmare mellanlager under en ruggig höstdag. Skalkläder för barn är gjorda av material som är betydligt mer flexibla och följsamma än galon, vilket underlättar för aktiviteter där barnet rör sig mycket.