:

Kan dämpa snarkningar?

Innehållsförteckning:

  1. Kan dämpa snarkningar?
  2. Hur fungerar en Snarkskena?
  3. Hur funkar Snarkspray?
  4. Har helt plötsligt börjat snarka?
  5. Vad kan man göra för att sluta snarka?

Kan dämpa snarkningar?

Det är vanligt att snarka mer när du ligger på rygg. Du kan pröva att sova på sidan, på magen eller ha en kudde bakom ryggen. Med lite övning är det många som lär sig att sova på sidan eller på magen. Det blir trängre i svalget när huvudet böjs framåt, vilket gör att snarkningsljuden uppstår lättare.

Hur fungerar en Snarkskena?

En snarkskena, även kallad apnéskena, kan hjälpa dig som vill sluta snarka. Den vidgar dina andningsvägar och hindrar tungan från att falla bakåt. ... Det är en formgjuten plastskena i mjuk- eller hårdplast som du använder under natten för att underlätta en fri andning och hjälpa tungan ligga i sin rätta position.

Hur funkar Snarkspray?

Snarkspray. Fungerar som smörjmedel och mjukgör vävnaderna i det bakre svalget där snarkljuden uppstår. Sprayas bak i svalget strax innan sänggående och lindrar effektivt snarkningar.

Har helt plötsligt börjat snarka?

Du kan ha trängre övre luftvägar vilket kan göra att den mjuka vävnaden i halsen vibrerar. Om du har en större tunga kan detta å sin sida blockera de övre luftvägarna. En trång luftpassage kan påverka snarkande på samma sätt som en täppt näsa d.v.s. andning genom munnen gör att du börjar snarka.

Vad kan man göra för att sluta snarka?

Här är några tips:

  1. Prova att byta ut kudden. ...
  2. Sov på sidan eller magen. ...
  3. Sätt tunn kirurgtejp över munnen, så att du måste andas genom näsan.
  4. Prova näsutvidgare eller snarkplåster som finns att köpa på apoteket.
  5. Är du överviktig, försök gå ner i vikt.
  6. Dra ner på alkoholkonsumtionen.
  7. Sluta röka.