:

Hur bra är Skorstensrens?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bra är Skorstensrens?
  2. Hur använder man Skorstensrens?
  3. Hur man sotar en skorsten?
  4. Vad gör man med tjära i skorstenen?
  5. Vad gör man vid soteld?
  6. Vad kostar en Skorstenshuv?
  7. Måste man sota skorstenen?
  8. Vad kostar det att sota skorstenen?

Hur bra är Skorstensrens?

Skorstensrens reagerar i en katalytisk process med den brandfarliga tjäran och omvandlar den till ofarliga torra klumpar som inte brinner. ... Skorstensrens ger inga toxiska restprodukter vid processen utan minskar snarare mängden farligt stoff du släpper ut via din skorsten.

Hur använder man Skorstensrens?

Skorstensrens minskar risken för brand i skorstenen. Torkar ut och löser upp tjäran. Enkelt att använda - lägg det på glöden och låt verka.

Hur man sotar en skorsten?

Så gör du rent i skorstenen Att sota är inte komplicerat i sig. Du drar krejsen och lodet upp och ner i rökkanalen ungefär fyra gånger och rakar bort sot i botten av kanalen. Men du måste få bort all sotbeläggning i rökkanalen och i eldstadens alla rökgångar.

Vad gör man med tjära i skorstenen?

Införskaffa zink som du elder med då och då innan sotaren kommer. Då blir tjäran hård och spröd vilket gör det lättare att få bort. Annars sitter det kvar, även efter sotning.

Vad gör man vid soteld?

Om du råkar ut för en soteld

  1. Stäng spjället för att minska syretillförseln.
  2. Släck elden i eldstaden försiktigt med en pulversläckare.
  3. Öppna spjället och rikta pulversläckarens munstycke upp i rökkanalen, tryck av.
  4. Stäng därefter spjället helt.
  5. Ring 112 och meddela vad som hänt.

Vad kostar en Skorstenshuv?

Pris på skorstenshuvar (beroende på storlek och material) Standardiserade huvar: kr. Måttbeställda huvar: 3000-8 000 kr. Vissa modeller av huvar är anpassade för självmontering. Kostnaden för att anlita en plåtslagare för montering är cirka 450-500 kr/tim, plus resetillägg.

Måste man sota skorstenen?

Din eldstad och skorsten måste sotas och kontrolleras för att få användas och för att minimera risken för sotbrand. Varje hus tillhör ett sotningsdistrikt i kommunen. Hos sotningsdistriktet finns uppgift om vilka eldstäder som finns i huset och när de senast har sotats och brandskyddskontrollerats.

Vad kostar det att sota skorstenen?

En besiktning av en eldstad/rökkanal kostar normalt mellan 12 kronor. Bilkostnad debiteras med 62:50 kronor per mil vid beställda arbeten.