:

Hur fungerar Tandfasad?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar Tandfasad?
  2. Varför tandfasader?
  3. Hur länge håller en porslinstand?
  4. Vad är fasader tänder?
  5. Vad kostar komposit tänder?

Hur fungerar Tandfasad?

Tandfasader är fläckbeständiga hartsbaserade komposit- eller porslinsöverdrag som limmas fast på framsidan av tänderna. De kan skapa ett kosmetiskt tilltalande utseende genom att täcka tänder som är missfärgade, missbildade eller flisade.

Varför tandfasader?

Tandfasader kan användas för att korrigera utseendet på enskilda tänder, till exempel felställningar eller slitna tänder. Förutom estetisk tandvård kan tandfasader användas för att behandla till exempel ilande tänder, om känslan orsakas av slitage eller sprickor i tandemaljen.

Hur länge håller en porslinstand?

Skalfasader i porslin är ett starkt och hållbart alternativ för dig som strävar efter ett nytt leende. Dessutom ger det ett naturligt resultat eftersom fasaden inte går att skilja från dina egna tänder i utseendet. Hållbarheten är cirka 15-25 år. Exakta tiden går inte att säga eftersom det varierar från fall till fall.

Vad är fasader tänder?

Porslinsfasader är ett tunt skal av porslin som fästs på tandytan och skapar ett nytt naturtroget utseende på tanden. Det tunna skalet ger tanden ett nytt ytskikt vilket förändrar tandens utseende permanent. Det går att fästa en skalfasad på endast en tand men det är vanligare att flera tänder behandlas på en gång.

Vad kostar komposit tänder?

Det är självklart svårt att veta hur stor omfattningen är på fyllningen och hur mycket som behöver göras om. Men våra priser för framtandsfyllning ligger mellan ca kr. Vid ett enstaka besök för att laga tanden kostar det även för en mindre undersökning (420kr) samt för en eventuell röntgenbild (70kr).