:

Hur länge måste en hund sitta i karantän?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge måste en hund sitta i karantän?
  2. Kan man importera hund till Sverige?
  3. Hur gammal ska en valp vara vid import?
  4. Vad krävs för att ta med hund till Frankrike?
  5. Hur många hundar får man importera?

Hur länge måste en hund sitta i karantän?

Införsel från länder utanför EU som inte är listade Djuren måste fortfarande vara id-märkta, avmaskade, ha införseltillstånd och sitta i karantän. Observera att tatuering inte är en godkänd märkningsmetod efter den . Då måste alla resande djur vara märkta med microchip.

Kan man importera hund till Sverige?

Hund, katt och iller får fritt föras in om djuret är ID-märkt och har ett EU-pass för sällskapsdjur. Behöver du betala några avgifter? Ja, om du ska importera djuret och den ska stanna i Sverige.

Hur gammal ska en valp vara vid import?

Köp ingen valp som är under 8 veckors ålder. Från alla länder förutom Norge måste ett djur vara minst 15 veckor gammalt för att kunna föras in lagligt.

Vad krävs för att ta med hund till Frankrike?

Du behöver ett eget pass till din hund. För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa med hund inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.

Hur många hundar får man importera?

Hämtar du hundarna själv och det är max 5 stycken, så reser de som sällskapsdjur, under förutsättning att det är dina egna djur som du själv ska behålla. Hämtar du hundarna och det är fler än 5 stycken så reser de med samma regler som handelsdjur, även om det är så att du ska behålla de själv.