:

Hur fungerar SL Access-kort?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar SL Access-kort?
  2. Vad är typiskt svensk kultur?
  3. Vad kostar SL Access-kort?
  4. Var gäller SL kort?
  5. Hur mycket kostar SL kort vuxen?
  6. Hur mycket kostar SL månadskort?

Hur fungerar SL Access-kort?

SL Access är sedan 2010 huvudbiljettsystem för Storstockholms Lokaltrafik. Systemet använder sig av elektroniska biljetter som laddas på kontaktlösa kort. Korten kan avläsas på några centimeters avstånd och kan på så vis ligga kvar i till exempel plånboken.

Vad är typiskt svensk kultur?

Det som svenskar framförallt har gemensamt är det svenska språket. ... Den svenska kulturen har präglats och präglas av många fenomen i samhället. Exempel på faktorer som har påverkat kulturen i Sverige är industrialiseringen, välfärdens framväxt, sekulariseringen och individualiseringen.

Vad kostar SL Access-kort?

Avgift för plastkort: 20 kr (engångsavgift, kan inte lösas tillbaka). SL Access kortet kan laddas med ett valfritt belopp (minimum 100 kr). Flera personer kan resa på samma kort men detta måste då registreras manuellt i biljettkassan eller av chauffören. Enkelbiljett kostar 31 kr/person med ett SL Accesskort.

Var gäller SL kort?

Den här biljetten gäller för resor med SL i Stockholms län, över länsgränsen till Uppsala län och för resor med UL i hela Uppsala län för dig som är under 20 år. Biljetten gäller även för resa med Waxholmsbolagets båtar under lågsäsong.

Hur mycket kostar SL kort vuxen?

SL-taxan för ett månadskort höjs till 950 kronor för vuxna och till 640 kronor för pensionär, ungdom och student. Enkelbiljett köpt med reskassa inklusive kontaktlöst kostar 38 kronor för vuxna och 25 kronor för pensionär, ungdom och student.

Hur mycket kostar SL månadskort?

Den 4 januari 2022 kommer SL att höja sina biljettpriser för månadskort, rapporterar SVT Nyheter. Ett månadskort för vuxna kommer då att höjas med 20 kronor, till 970 kronor i månaden, och med 10 kronor till 650 kronor för reducerat pris.