:

Hur känns slemsäcksinflammation?

Innehållsförteckning:

  1. Hur känns slemsäcksinflammation?
  2. Är slemsäcksinflammation farligt?
  3. Vad är slemsäcksinflammation?
  4. Vad krävs för att få rätt till sjuklön?
  5. Hur lång tid får du sjuklön från arbetsgivaren?
  6. När får du lagstadgad sjuklön?

Hur känns slemsäcksinflammation?

Tecken på bursit Har man en inflammation i en slemsäck är det vanligt att man blir svullen runt området där slemsäcken ligger. Är det till exempel höften som är drabbad kan den ömma om man trycker på utsidan av låret mot höftknölen, den så kallade trokantern.

Är slemsäcksinflammation farligt?

De allra flesta som får en slemsäcksinflammation behöver ingen behandling, eftersom den ofta läker av sig själv på ett par veckor. Kontakta en vårdcentral om du har mycket ont eller om besvären inte går över på två veckor. Kontakta genast en vårdcentral eller en jouröppen mottagning om du har feber och en svullen led.

Vad är slemsäcksinflammation?

  • Slemsäcksinflammation kallas också för bursit och är vanligast i knän, axlar och armbågar. Du kan också få inflammationeri slemsäckarna om du har en reumatisk sjukdom.

Vad krävs för att få rätt till sjuklön?

  • Sjukanmälan. För att den anställde ska ha rätt till sjuklön krävs en sjukanmälan. Arbetsgivaren är inte skyldig att betala sjuklön för de dagar som gått innan sjukanmälan skett. ... Du har även möjlighet att få ett uttalande från Försäkringskassans läkare.

Hur lång tid får du sjuklön från arbetsgivaren?

  • Sjukdom kortare tid. Från arbetsgivaren får du lagstadgad sjuklön de första 14 dagarna, förutom ett karensavdrag som motsvarar 20 % av den genomsnittliga veckoarbetstiden. Efter karenstiden till och med dag 14 i sjukperioden betalar din arbetsgivare en sjuklön som är 80 procent av lönen, oavsett vad du tjänar.

När får du lagstadgad sjuklön?

  • Från arbetsgivaren får du lagstadgad sjuklön de första 14 dagarna, förutom ett karensavdrag som motsvarar 20 % av den genomsnittliga veckoarbetstiden. Efter karenstiden till och med dag 14 i sjukperioden betalar din arbetsgivare en sjuklön som är 80 procent av lönen, oavsett vad du tjänar.