:

Hur mycket täcker en reseförsäkring?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket täcker en reseförsäkring?
  2. Hur många dagar gäller reseförsäkring?
  3. Vad ingår i Folksams reseförsäkring?
  4. Hur länge gäller hemförsäkringen utomlands?
  5. Hur länge räcker ett Resebevis?
  6. När gäller avbeställningsskydd?

Hur mycket täcker en reseförsäkring?

Den gäller i 45 dagar och räcker oftast om du ska på en vanlig semesterresa. Hemförsäkringarnas reseskydd ger ersättning för de viktigaste händelserna du kan råka ut för på en resa, till exempel akut sjukdom och olycksfall. Det gäller i regel på resor upp till 45 dagar, i några fall i 60 dagar.

Hur många dagar gäller reseförsäkring?

Om du har en pågående sjukdom eller skada ska du alltid kontakta ditt försäkringsbolag före resan. Du kan behöva göra en medicinsk förhandsbedömning för att veta om ditt reseskydd gäller. Hemförsäkringens reseskydd gäller i regel i 45 dagar. Ska du vara borta längre behöver du en separat reseförsäkring.

Vad ingår i Folksams reseförsäkring?

Avbeställningsskydd

  • Olycksfall, akut sjukdom eller dödsfall som drabbat dig eller någon närstående person, ditt resesällskap eller den person du tänkt besöka.
  • Någonting allvarligt har hänt här hemma som orsakat skada på din egendom, till exempel en brand, och som gör att du inte kan genomföra resan.

Hur länge gäller hemförsäkringen utomlands?

Hemförsäkringen innehåller ett bra reseskydd under 45 dagar. Planerar du att vara borta en längre tid behöver du förlänga ditt reseskydd innan din nuvarande försäkring upphör. För att hemförsäkringens reseskydd ska gälla under resor i Sverige så krävs det att man övernattar ett eller två dygn på annan ort.

Hur länge räcker ett Resebevis?

Reseskyddet i hemförsäkringen gäller oftast inte mer än 45 dagar (vissa bolag har upp till 60 dagar). Kontrollera vad som gäller med ditt försäkringsbolag.

När gäller avbeställningsskydd?

Du kan till exempel köpa ett avbeställningsskydd som gäller när själva syftet med din resa blir förstört (till exempel om du inte kan spela golf på grund av att du brutit ett finger), om ett evenemang blir inställt eller om du blir uppsagd från ditt jobb.