:

Vad kostar radar?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar radar?
  2. Vilka båtar har AIS?
  3. Hur farligt är radar?
  4. Vart kan man köpa radar?
  5. Hur fungerar en radar?
  6. Hur använder man radar?

Vad kostar radar?

Ska det hela bli riktigt enkelt skaffas en radar som bara behöver en strömförsörjningssladd, och bilden kan sedan överföras trådlöst till en läsplatta. Vissa mer avancerade funktioner får man då räkna bort, men det är en billig och enkel lösning. En radar kostar annars mellan 10 000 och 25 000 kronor.

Vilka båtar har AIS?

FN-organet IMO (International Maritime Organisation) beslutade under 2001 att alla fartyg som följer SOLAS konventionen och är större än 300 ton skall vara utrustade med AIS. Kravet är i kraft från för nya fartyg och för befintliga gäller en särskild tidplan för införandet.

Hur farligt är radar?

Radar är mycket giftigt för fisk och andra vattenlevande organismer, och kan orsaka skadliga långtidseffekter i vattenmiljö.

Vart kan man köpa radar?

Köp insektsspray och insektsmedel från Radar, Neudorff, Emin, Trikem och fler välkända varumärken online på granngården.se eller i butik.

Hur fungerar en radar?

radar, förkortning av engelskans RAdio Detection And Rangeing. Anordning som med hjälp av radiovågor inte bara kan upptäcka föremål utan även ange riktning och avstånd till dem. Radarekot presenteras vanligen på en radarskärm.

Hur använder man radar?

En radar skickar ut radiovågor, radarn snappar upp de vågor som reflekteras tillbaka från olika föremål. Med hjälp av vågorna som studsat tillbaka kan man på en bildskärm se vad som låg i vägen för dem.