:

Hur fungerar Oxford metoden?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar Oxford metoden?
  2. Hur ser en källhänvisning ut?
  3. Hur ska man Källhänvisa?
  4. Hur refererar man till en rapport Oxford?
  5. Hur refererar man till en föreläsning Oxford?
  6. Hur refererar man till remissvar?
  7. Hur refererar man till Sosfs?

Hur fungerar Oxford metoden?

I Oxfordsystemet, som också kallas (fot-)notsystemet, består källhänvisningen normalt av en upphöjd siffra efter meningen (kallas not) och en fotnot längst ner på sidan i form av en siffra som följs av förklarande text eller en källhänvisning.

Hur ser en källhänvisning ut?

Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).

Hur ska man Källhänvisa?

Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges.

Hur refererar man till en rapport Oxford?

Titel på rapporten. Förlagsort: förlag, utgivningsår. Fullständig URL-adress (http://…) (Datum då du hämtade rapporten på nätet).

Hur refererar man till en föreläsning Oxford?

Observera att i Oxfordsystemet anges "personlig kommunikation" oftast endast i en fotnot på den sida där du refererar till den, och inte i referenslistan då det normalt inte är möjligt för läsaren att lokalisera källan. Kolla med din lärare/handledare om du är osäker!

Hur refererar man till remissvar?

Statens offentliga utredningar (SOU) Den får också en titel. Regeringen skickar betänkandet på remiss. Exempel på hänvisning: SOU 2015:39 Myndighetsdatalag. Slutbetänkande av Informationshanteringsutredningen.

Hur refererar man till Sosfs?

I löpande text skriver du t ex: Enligt Socialstyrelsens föreskrifter om bedömningen av om en hälso- och sjukvårdsåtgärd kan utföras som egenvård (SOSFS 2009:6) skall det av rutinerna framgå hur " hur huvudmännen för hälso- och sjukvården och socialtjänsten ska samarbeta i samband med egenvård..."