:

Hur lång tid tar en order Avanza?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar en order Avanza?
  2. Varför går inte min order igenom Avanza?
  3. Hur fungerar Callen börsen?
  4. Hur lång tid tar en order Swedbank?
  5. Kan man köpa aktier när börsen är stängd Avanza?

Hur lång tid tar en order Avanza?

Normalt sett gäller ordern en dag, detta kallas intradagsorder. Om du inte har fått avslut under handelsdagen (det vill säga att du inte har lyckats köpa eller sälja några aktier) tas ordern bort från marknaden. Du behöver därför lägga en ny order nästa dag om du fortfarande vill köpa eller sälja aktierna.

Varför går inte min order igenom Avanza?

Om du har lagt en order som inte har matchats mot en motpart under börsens öppettid kommer din order automatiskt att makuleras efter stängning. För att du ska få avslut på börsen krävs att din order har samma pris och antal som motsatt sida i orderdjupet.

Hur fungerar Callen börsen?

I callen visas alla köpare och säljare i aktiens orderdjup. Om det finns köpare som är villiga att betala mer än lägsta säljkurs kommer priserna att korsas i orderdjupet. Handelssystemet samlar dock kontinuerligt ihop alla köp- och säljorder och räknar fram det pris till vilket flest aktier kan omsättas.

Hur lång tid tar en order Swedbank?

Köp, sälj och byte av Swedbanks fonder genomförs vanligtvis inom en till två dagar. Vi samarbetar med många fondbolag. Det innebär att vi utöver våra egna fonder, Swedbanks fonder, också distribuerar andra fondbolags fonder. Dessa fonder kallar vi för externa fonder.

Kan man köpa aktier när börsen är stängd Avanza?

Om du lägger en order när börsen är stängd kommer din order automatiskt läggas i handelssystemet när marknaden öppnar nästföljande handelsdag. Fram till en timme innan öppning av den aktuella handelsplatsen kommer din order ha status "väntande" för att sedan bytas till "marknaden".