:

Vad är Gruppliv försäkring?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Gruppliv försäkring?
  2. Vad är grupplivförsäkring Folksam?
  3. Vad är en obligatorisk försäkring?
  4. Hur bokföra grupplivförsäkring?
  5. Vad menas med Förtidskapital?
  6. Är olycksfallsförsäkring förmånsbeskattning?

Vad är Gruppliv försäkring?

Om du skulle gå bort kan dina anhöriga drabbas av oväntade kostnader. I ditt medlemskap kan en grupplivförsäkring ingå som kan hjälpa till att täcka till exempel begravningskostnader.

Vad är grupplivförsäkring Folksam?

Beträffande strejk, blockad, bojkott och lockout gäller ovanstående även om det är Folksam som är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. Grupplivförsäkring kan lämna ersättning vid dödsfall. I försäkringsskyddet kan även Barngrupplivförsäkring ingå.

Vad är en obligatorisk försäkring?

En trafikförsäkring är den enda försäkring som du måste ha enligt lag (om du har bil förstås). Oftast behöver ni en hel- eller halvförsäkring, utöver trafikförsäkringen. En trafikförsäkring är den enda försäkring som du måste ha enligt lag (om du har bil förstås). Enda undantaget från lagkravet är om bilen är avställd.

Hur bokföra grupplivförsäkring?

En kostnad för en skattefri förmån av livförsäkringar bokförs normalt i kontogrupp 75 för anställda och i kontogrupp 63 för delägare som inte är anställda. En kostnad för en skattepliktig förmån av livförsäkringar bokförs normalt i kontogrupp 75 för anställda och i kontogrupp 69 för delägare som inte är anställda.

Vad menas med Förtidskapital?

Sjukkapital eller förtidskapital är en försäkring som kan ge ersättning vid långvarig sjukskrivning. Den erbjuds ofta i gruppförsäkringar och kan vanligtvis tecknas enbart i kombination med andra försäkringar, till exempel olycksfalls- sjuk- eller livförsäkringar.

Är olycksfallsförsäkring förmånsbeskattning?

Vid olycksfallsförsäkring är den försäkrade alltid försäkringstagare. Utbetalningar från olycksfallsförsäkringen är skattefria. Premie som betalas av arbetsgivare är avdragsgill för denne som personalkostnad. Arbetsgivare får även göra avdrag om den anställde betalar premien genom bruttolöneavdrag.