:

Vad bidrar jordgloben med?

Innehållsförteckning:

  1. Vad bidrar jordgloben med?
  2. När uppfanns jordglob?
  3. Vad heter den mest användbara världskartan?
  4. Vad betyder politisk jordglob?
  5. Hur mycket kostar en jordglob?
  6. Var köper man en lavalampa?
  7. Vad är en Ytriktig karta?
  8. Vilken Kartprojektion är Vinkelriktig?

Vad bidrar jordgloben med?

Undervis- ning gällande jordgloben kan enligt kommentarsmaterialet bidra till att eleverna får ännu fler geografiska referenspunkter om läraren tar utgångspunkt i elevens egna frågeställningar om länder och platser i världen som är viktiga för eleven.

När uppfanns jordglob?

Jordglober tillverkades redan under antiken, men den äldsta jordgloben som bevarats till våra dagar dateras till åren . Denna Erdapfel (jordäpple) som tillverkats av Martin Behaim i Nürnberg finns idag på Germanisches Nationalmuseum.

Vad heter den mest användbara världskartan?

Världskartan som vi känner till den har varit i bruk sedan 1500-talet. Flamländaren Gerhard Mercator utvecklade kartan som följaktligen heter Mercators projektion med sjöfarten i fokus.

Vad betyder politisk jordglob?

Räths politiska jordglob är dekorativ och är en förtjusande armatur när den är tänd. ... En jordglob är ett bra dekorationselement i inredningen samtidigt som den är ett bra objekt för allmänbildningen. En perfekt leksak för alla nyfikna barn och vuxna.

Hur mycket kostar en jordglob?

De flesta väljer naturligtvis en jordglob till en lite rimligare kostnad. Om du tycker att 95 000 kr kan vara lite mycket pengar att lägga på en jordglob så har du möjlighet att välja mellan alla våra övriga jordglober.

Var köper man en lavalampa?

Lavalampa höjd 39 cm | Clas Ohlson.

Vad är en Ytriktig karta?

Ytriktighet innebär att en figur behåller samma yta eller area på kartan som den hade på jordens yta, oavsett storlek. En karta kan inte vara både vinkelriktig och ytriktig.

Vilken Kartprojektion är Vinkelriktig?

Vinkelriktig, eller formbevarande, projektion innebär att en oändligt liten figur avbildas utan formförändring, och att förstoringen i en punkt är lika stor i alla riktningar. Vinkelriktighet kan inte kombineras med ytriktighet. Ytan hos en figur på klotytan avbildas i kartplanet på en figur med lika stor yta.