:

När ska man avsluta sjukpenning?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man avsluta sjukpenning?
  2. Kan man bli sjukskriven som student?
  3. Kan man bli sjukskriven från universitet?
  4. Kan man studera när man har sjukersättning?
  5. Hur mycket höjs sjukersättningen?

När ska man avsluta sjukpenning?

Om du ska avsluta din sjukpenning innan din sjukskrivning gått ut ska du avsluta din sjukpenning på Mina sidor. Om du inte kan använda Mina sidor kan du ringa kundcenter på 0771-524 524 eller kontakta den som handlägger till ärende.

Kan man bli sjukskriven som student?

Om du hade en arbetsinkomst innan du började studera kan du ha rätt att få sjukpenning från oss om du är för sjuk för att fortsätta studierna. Du får då lite mindre än 80 procent av den inkomst du hade innan du började studera. Sjukanmäl dig till oss som vanligt för att få sjukpenning.

Kan man bli sjukskriven från universitet?

Men det finns undantag. Om du studerar på heltid och har en sjukdom där du riskerar en eller flera längre sjukperioder under en tolvmånadersperiod kan du vara sjukskriven på halvtid och få studiemedel eller studiestartsstöd för den tiden. Det behövs ett läkarutlåtande som visar att du har en sådan sjukdom.

Kan man studera när man har sjukersättning?

Om du vill ansöka om prövotid för studier, vilande sjukersättning eller vilande aktivitetsersättning så ska du kontakta Försäkringskassan. ... Ja, du måste ansöka om prövotid för studier eller vilande aktivitetsersättning innan du börjar att studera eller arbeta, men du måste inte ha fått beslutet.

Hur mycket höjs sjukersättningen?

Höjd garantinivå i sjuk- och aktivitetsersättningen Garantinivåerna för hel sjukersättning och aktivitetsersättning höjs med 0,25 prisbasbelopp till 1 006 kronor.