:

Hur gör man palmolja?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man palmolja?
  2. Var utvinns palmolja?
  3. Har Marabou palmolja?
  4. Vilken choklad innehåller palmolja?
  5. Är palmolja farligt för hälsan?

Hur gör man palmolja?

Palmolja utvinns genom att man värmer och pressar fruktköttet. Raffineringsprocessen används för att rena den råa palmoljan. Det ger en mycket mångsidig olja med viktiga egenskaper. Därefter kan palmoljan delas upp i olika fraktioner, flytande (olja) och fast (fetter).

Var utvinns palmolja?

Sustainable Palm oil production Mycket palmolja produceras i Malaysia och Indonesien på land som en gång var blomstrande regnskog. När den globala efterfrågan växer blir allt fler skogar skövlade.

Har Marabou palmolja?

Palmolja. Vi använder inte palmolja i vår mjölkchoklad, men i några av våra andra produkter. Bland annat använder vi det i fyllningar till chokladkakor, praliner och stycksaker.

Vilken choklad innehåller palmolja?

Marabou klassiker som Twist-påsen, Daim, Co-co, Japp, Tack-praliner, Chokladhjärtan innehåller (certifierad) palmolja. En maraboukaka i ren mjölkchoklad är dock fri från det. Snickers, Mars, Twix och Kit-kat innehåller palmolja.

Är palmolja farligt för hälsan?

Ur hälsosynpunkt är det palmoljans höga innehåll av mättat fett och då speciellt den mättade fettsyran, palmitinsyra, som gör att den är omdiskuterad. För högt intag av mättat fett kan leda till en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Ren palmolja innehåller cirka 40 procent palmitinsyra.