:

Vart tillverkas furu?

Innehållsförteckning:

  1. Vart tillverkas furu?
  2. Är furu hållbart?
  3. Vad är furu för träd?
  4. Vart kommer furu trä ifrån?
  5. Vad tillverkas av tall?
  6. Hur länge håller kärnvirke?
  7. Är furu miljövänligt?

Vart tillverkas furu?

Furu är virket från trädet tall. Tallen har stor betydelse för den svenska träförädlingsindustrin och därför odlas och avverkas den i stor mängd.

Är furu hållbart?

Både impregnerat och obehandlat trä. Och nu visar de nyligen publicerade resultaten att impregnerat furu är det mest hållbara materialet. Mer motståndskraftigt än både kärnved av lärk och kärnved av furu, säger Jöran Jermer.

Vad är furu för träd?

Tall eller fura används båda om själva trädet, men när det är sågat kallas det oftast för furu.

Vart kommer furu trä ifrån?

virke av tall. Landets traditionellt viktigaste träslag både för inhemsk förbrukning och för export av sågat virke. Furu används till snickerier, möbler, inredningar, golv och innerpanel, däremot mer sällan till byggnadsstommar och ytterpanel där gran är vanligare.

Vad tillverkas av tall?

Ättiksyra, terpentin, träsprit, tjära, harts och lim kan utvinnas ur tallen. Tallen är lämplig för båtbyggeri samt pålar och används exempelvis till el- och telefonstolpar. Tall kan också delas till spånor som kan flätas.

Hur länge håller kärnvirke?

Valet av virke har betydelse för hur länge målningen håller. Kärnvirke står emot mögel bättre, och spricker inte lika lätt som virke taget från trädets ytterdel....Privacy Overview.

KakaVaraktighetBeskrivning
CONSENT16 years 7 months 15 days 8 hours 6 minutesNo description
EPi_NumberOfVisits1 yearNo description

Är furu miljövänligt?

Tryckimpregnerat furu är ett miljömässigt hållbart och mycket beständigt material, säger Johan Fröbel som är chef på teknik och distribution på branschorganisationen Svenskt Trä i ett pressmeddelande.