:

Varför samlas det vatten i diskmaskinen?

Innehållsförteckning:

  1. Varför samlas det vatten i diskmaskinen?
  2. Varför låter min diskmaskin?
  3. Vad händer om diskmaskinen inte får vatten?
  4. Hur tar jag bort blockeringar i pumpen till diskmaskinen?
  5. När är vattnet på diskmaskin?

Varför samlas det vatten i diskmaskinen?

Felet an bero på att avloppslangen är blockerad. Avmontera avloppslangen och rengör den. Felet kan bero på att avloppet är blockerat. Rengör avloppet med avloppsrengöringsmedel för att avlägsna avlagringar.

Varför låter min diskmaskin?

Ett malande eller mullrande ljud är ofta inget att oroa sig över. Du kan höra ljud från diskmaskinen när vatten flödar ned i avloppet. Om ljudet är mycket högt kan du kontrollera pumphjulet. För att göra det måste du ta bort underkorgen, sprutarmen och filterenheten.

Vad händer om diskmaskinen inte får vatten?

Det kan handla om att rengöra filtret och kolla så att korgen inte har hamnat ur läge. Du kan också skölja av spolarmarna och kontrollera så att det inte ligger smuts och kalk som stoppar vattentillförseln.

Hur tar jag bort blockeringar i pumpen till diskmaskinen?

Steg för steg-guide: ta bort blockering i diskmaskinspumpen Använd en tesked för att öppna pumplocket. Fatta om locket i krysset och dra upp tills det tar emot och dra sedan framåt. Kontrollera att det inte finns främmande föremålen som satt igen pumpen.

När är vattnet på diskmaskin?

Kontrollera också om det finns vatten i diskmaskinens botten (inuti diskmaskinen). Några centimeter vatten vid filtret är normalt, men om det fyller diskmaskinens botten, indikerar det att diskmaskinen har problem med att dränera vattnet. Du kan läsa mer om detta fel här.