:

Hur böjs verbet skära?

Innehållsförteckning:

  1. Hur böjs verbet skära?
  2. Är skära?
  3. Hur stavas skära?
  4. Vad är skära i preteritum?
  5. Vad är skär för färg?
  6. Vad betyder skära sig?
  7. Är jättelika?
  8. Vad betyder skär?
  9. Vad är en skåra?

Hur böjs verbet skära?

Enligt SAOL böjs verbet skära, skar, skurit, och det är också den böjning vi rekommenderar i skrift. I informell skrift och talspråk förekommer ibland formerna skärde, skärt.

Är skära?

En skära är ett verktyg som man skär av säd med. Den är halvcirkelformad med eggen på cirkelbågens insida. Radiellt utåt från cirkelbågens ena ände finns ett handtag, som kan vara av trä. Skäran hålls i den ena handen, och med den andra handen samlar man ihop ett knippe strån som man sedan skär av med skäran.

Hur stavas skära?

Ordet skära används oftast mitt i en mening och uttalas precis som det låter.

Vad är skära i preteritum?

VerbRedigera

Böjningar av skära 1-4AktivPassiv
Infinitivskäraskäras
Presensskärskärs (skäres)
Preteritumskarskars
Supinumskuritskurits

Vad är skär för färg?

I ordböcker från 1900-talets första decennier beskrivs skär som en ljusröd nyans, medan rosa sägs vara en blåröd färg. I dag är rosa långt mer frekvent än skär, och skiftet verkar ha skett i mitten på 1900-talet.

Vad betyder skära sig?

Självskadebeteende innebär att du medvetet gör dig själv illa fysiskt. Att skada sig är ofta ett sätt att undvika svåra och obehagliga känslor. Det kan också vara ett sätt att slippa tänka på svåra minnen eller upplevelser. Det är också vanligt att den som skadar sig själv har mycket självkritiska tankar.

Är jättelika?

Jättelik betyder ungefär detsamma som enorm.

Vad betyder skär?

Skär (landområde)[redigera | redigera wikitext] Skär, eller båda, är en övervattensklippa, mindre klippö eller bergig ö i havet. Också undervattensgrund kan avses. Vad som avses med skär varierar från trakt till trakt och en gång namngivna skär kan behålla sitt namn trots att de genom landhöjning blir holmar och öar.

Vad är en skåra?

Skåra betyder ungefär detsamma som skår.