:

Hur tvättar man ljus tvätt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tvättar man ljus tvätt?
  2. Hur funkar förtvätt?
  3. Hur mycket väger tvätten?
  4. Hur många grader ska jag tvätta underkläder i?
  5. Hur tvättar man mjukisbyxor?

Hur tvättar man ljus tvätt?

Jo, efter tvättsymbolerna och instruktionerna på tvättlappen. Mörka kläder för sig, ljusa kläder i en annan hög, kläder som ska tvättas i 40° här och kläder som ska tvättas i 60° där och så vidare. Det är viktigt att alltid följa varje plaggs tvättråd för att plagget inte ska ta skada i tvätten.

Hur funkar förtvätt?

Förtvätt onödigt

  1. Underkläder och lakan ska tvättas i 60 grader, annars räcker oftast 40 grader.
  2. Dagens tvättmaskiner värmer upp vattnet under lång tid och tvätten blir blötlagd även utan förtvätt. Om kläderna är jordiga eller hårt smutsade kan de behöva förtvätt.

Hur mycket väger tvätten?

De flesta tvättmaskiner rymmer idag 7-8 kg torr tvätt, vilket är väldigt mycket. Som exempel så motsvarar 7 kg tvätt ca 65 st. t-shirts. Även om en maskin kan tvätta stora mängder så är det ändå i slutändan trummans volym i liter som avgör hur mycket tvätt du kan trycka in.

Hur många grader ska jag tvätta underkläder i?

Tvätta vid rätt temperatur Förr var rådet att underkläder, lakan och handdukar skulle tvättas vid 60 grader. Nu säger många tvättmedelstillverkare att tvätten även blir ren vid lägre temperaturer. Då räcker det oftast med 30 eller 40 grader. Kör en tvätt i 90 grader lite då och då, så håller sig maskinen fräsch.

Hur tvättar man mjukisbyxor?

Vanlig hushållstvätt som tröjor, t-shirts, byxor et cetera tvättas vid normal nedsmutsning i 40 grader. Sängkläder, handdukar och underkläder bör du tvätta i 60 grader. På så sätt blir man av med bakterier. Känsliga plagg så som blusar och plagg med nitar och paljetter bör inte tvättas i mer än 30 grader.