:

Hur deklarerar man hemresor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur deklarerar man hemresor?
  2. Kan man deklarera tandvård?
  3. Hur räknar jag ut dubbelt boende?
  4. Varför får man traktamente?
  5. Är tomträttsavgäld avdragsgill?

Hur deklarerar man hemresor?

Skatteverket anser att det är en skattepliktig förmån om en anställd har fått ett årskort för tåg eller flyg av sin arbetsgivare och får använda detta för både tjänsteresor och privata resor. Den anställde får dock göra avdrag för de hemresor och arbetsresor som han eller hon har gjort.

Kan man deklarera tandvård?

Tandvård. Kostnader för tandvård är en privat levnadskostnad som du inte får göra avdrag för. Avdrag som kan medges: Avdrag för tandvård har medgetts endast i några undantagsfall, och då för merkostnad (utöver privat kostnad) på grund av speciella krav i tjänsten.

Hur räknar jag ut dubbelt boende?

Som avdrag för dubbel bosättning under ett år får du avdrag för bostadskostnaden med 96 000 kr. För de dagar du under första månaden befinner dig på arbetsorten får du under 2019 också göra avdrag med 69 kr per dag för ökade levnadskostnader. För exempelvis 25 dagar blir ditt avdrag 1650 kr.

Varför får man traktamente?

Traktamentet ska täcka dina ökade levnadskostnader när du är på tjänsteresa, det vill säga utgifter för logi, högre måltidskostnader än vanligt och diverse småutgifter. ... Du måste alltid övernatta minst en natt för att arbetsgivaren ska kunna betala ut ett skattefritt traktamente.

Är tomträttsavgäld avdragsgill?

Du betalar fastighetsavgift eller fastighetsskatt för en tomträtt. Tomträttsavgiften är avdragsgill i deklarationen på samma sätt som räntor och lån på tomträtten. Du som har en fastighet med tomträtt får varje år en kontrolluppgift där det framgår hur stor avgift du betalade in föregående år.