:

Hur skivar man blomkål?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skivar man blomkål?
  2. Hur man skär blomkål?
  3. Hur används blomkål?
  4. Varför är blomkålen besk?
  5. Vad äter man till blomkål?
  6. Hur produceras blomkål?
  7. Vad är bra med blomkål?
  8. Vad kan man äta till Blomkålsgratäng?
  9. Hur äter man blomkål?
  10. Kan man äta blomkål rå på ris?
  11. Hur passar blomkål i indiska köket?
  12. Hur ska du koka Blomkålen under lock?

Hur skivar man blomkål?

Skär bort snittytan av den nedre rotspetsen. Om blomkålen skall kokas hel så skär ett djupt kryss rotstocken så kokar den jämnare. Blomkålen kan också delas i buketter. Skär ut rotstocken.

Hur man skär blomkål?

Ansa: Ta bort grova ytterblad. Skär bort nedre rotspetsen. Skölj den. Vill man få bort smådjur lägger man den i vatten med lite ättika i.

Hur används blomkål?

Blomkål passar fint att använda till en soppa, en gratäng eller till grytor. Blomkål är också vanligt i det indiska köket till vegetariska rätter. Med det sagt passar blomkål utmärkt ihop med smaken av curry. Blomkålen är också god att kombinera med dess bästa smakkompis broccoli, som är en släkting.

Varför är blomkålen besk?

Alla grönsaker från Brassica-familjen har en bitter komponent i sin smak. Brassica är familjen som innehåller blomkål, kål, broccoli och brysselkål. ... +1 för salt; det finns helt enkelt inget mer effektivt sätt att övervinna bitterhet, varken under eller efter tillagningen.

Vad äter man till blomkål?

Blomkål är en riktigt god, vacker och smakrik kål. Man kan rosta den hel eller i skiva, servera den som puré, soppa eller kräm. Den är också god råstekt, ugnsbakad och som råkost. Ett annat tips är att riva den fint, blanda med ägg och använda som glutenfri pizzabotten, säger Michael Hoffman.

Hur produceras blomkål?

Blomkål odlas nu allmänt i hela världen. Växten kräver en jämn tillgång på vatten, och rotsystemet är relativt klent. Blomkålshuvudet är känsligt för stötar, och det gulnar om det utsätts för ljus. Odling i Sverige kan ske över hela landet, men den anses svårodlad.

Vad är bra med blomkål?

Blomkål är inte bara en fröjd för ögat och munnen – den är även väldigt nyttig. – Blomkål innehåller C-vitamin och kalium, även ämnet allicin. Allicin kan dämpa inflammationer och kontrollerar även åldringsprocessen i kroppen. Mest allicin får du i dig om du äter blomkålen rå, tipsar Michael Hoffman.

Vad kan man äta till Blomkålsgratäng?

Fördela blomkål och kassler i en ugnssäker form. Fördela ostsåsen och den rivna osten över. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera gratängen med riset och en grönsallad.

Hur äter man blomkål?

Möjligheternas grönsak – Blomkål är en riktigt god, vacker och smakrik kål. Man kan rosta den hel eller i skiva, servera den som puré, soppa eller kräm. Den är också god råstekt, ugnsbakad och som råkost.

Kan man äta blomkål rå på ris?

  • En sätt som blivit populärt på sistone är att äta blomkålen rå på som så kallat blomkålsris. Då river man den råa blomkålen på ett rivjärn så det ser ut som ris. Detta är populärt framför allt inom Gi och Low Carb eftersom blomkål har mindre kolhydrater än ris.

Hur passar blomkål i indiska köket?

  • Blomkål passar fint att använda till en soppa, en gratäng eller till grytor. Blomkål är också vanligt i det indiska köket till vegetariska rätter. Med det sagt passar blomkål utmärkt ihop med smaken av curry. Blomkålen är också god att kombinera med dess bästa smakkompis broccoli, som är en släkting.

Hur ska du koka Blomkålen under lock?

  • Sätt en kastrull på spisen och koka upp 1 dl vatten under lock. Tillsätt blomkål och salt, rör om och koka i 5 minuter under lock tills blomkålen är mjuk men ända har tuggmotstånd. Häll av vattnet. Tillsätt ev. smör eller olivolja och peppar och vänd runt blomkålen. Lägg upp blomkålen på fat och servera.