:

Vad är syftet med insändare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är syftet med insändare?
  2. Hur man kan skriva argumenterande text?
  3. Hur skriver man ett svar på en insändare?
  4. Vad är ett motargument?
  5. Vad är en debattartikel för något?

Vad är syftet med insändare?

Deras syfte är oftast att uttrycka och i mån av plats att argumentera för en åsikt eller att berömma eller klaga på olika företeelser och personer, mest på det lokala planet. Skribenter har möjlighet att vara anonyma och skriva under signatur men redaktionen kräver att få reda på deras identitet av rättsliga skäl.

Hur man kan skriva argumenterande text?

Men man kan också skriva en argumenterande text. Argumenterande texter är ofta uppbyggda på samma sätt: först presenterar man problemet och sin åsikt, skriver en inledning. Sedan presenterar man sina anledningar till att man har sin åsikt, sina argument. De bör vara minst 3 stycken, och utveckla dem.

Hur skriver man ett svar på en insändare?

Försök därför kort referera till den insändare du svarar på. Ett bra sätt att få igång en insändardebatt är att ställa konkreta frågor till namngivna personer. Om de inte svarar så följ upp med en ny insändare där du upprepar frågan och undrar varför de inte svarar.

Vad är ett motargument?

04. Motargument / Kontraargument. Är något som försvagar tesen. Argument svarar alltså på frågan varför/varför vi inte ska acceptera tesen.

Vad är en debattartikel för något?

Debattartikeln är en argumenterande text där man tar ställning i en fråga och med hjälp av tydliga och sakliga argument försöker övertyga andra att hålla med. Debattartikeln är vanlig i dagstid- ningar, men förekommer även i fackpress, på bloggar och andra sajter.