:

Vad händer vid bärgning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer vid bärgning?
  2. Hur länge får man vänta på bärgare?
  3. Vad krävs för att jobba som bärgare?
  4. Hur bärgar man en bil?
  5. Vad kostar det att anlita bärgare?

Vad händer vid bärgning?

När man får hjälp med bärgning används fordon som kallar bärgare, alternativt bilassistans. Dessa fordon klarar av att transportera andra fordon som är mycket stora och tunga. Dessa bärgare kan både dra upp bilen som ska bärgas på sitt flak. Men de kan också släpa fordonet genom att bara dra upp framhjulen på flaket.

Hur länge får man vänta på bärgare?

– I värsta fall kan man få vänta i bortåt tre timmar, tillägger han.

Vad krävs för att jobba som bärgare?

Att studera till Bilbärgare Bilbärgningsfirmor rekryterar helst personal som har erfarenhet av fordonsreparationer. Det vanligaste sättet att lära sig yrket är att man åker med en erfaren bilbärgare som lärling. Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd har femdagars kurser i bärgning.

Hur bärgar man en bil?

Bärgare som lyft upp ett av hjulparen får köra max 80 km/h. När du bogserar ska du hålla dig i vägrenen på höger sida och undvika motorvägar och motortrafikleder. Om du får motorstopp på dessa vägar får du endast bogseras till närmaste avfart. Bogserlinan måste märkas ut med tydlig flagga om den överstiger 2 meter.

Vad kostar det att anlita bärgare?

Vi får ofta frågan vad bilbärgning kostar. Grundregeln är att bärgning täcks av bilens räddningsförsäkring. Självrisken kan variera men ligger oftast mellan kr och täcker då vanligtvis bärgning till närmaste lämpliga verkstad.