:

Hur öppnar man ett Elitfönster?

Innehållsförteckning:

  1. Hur öppnar man ett Elitfönster?
  2. Hur öppnar man ett Vridfönster?
  3. Hur öppnar man Innerfönster?
  4. Hur skruvar man av dörrhandtag?
  5. Hur öppnar man ett barnsäkert fönster?
  6. Hur öppnar man ett bussfönster?
  7. Vad består ett dörrhandtag av?

Hur öppnar man ett Elitfönster?

För att öppna fönstret is k kipp-läge (vädringsläge), vrid handtaget 90°. Skjut igen fönstret genom att använda händerna på bägge sidor om bågen för att säkerställa att fönstret är helt stängt. Öppna ALDRIG fönstret med handtaget i annat läge än 90° resp 180°. För att öppna fönstret normalt, vrid handtaget uppåt, 180°.

Hur öppnar man ett Vridfönster?

Ja, hur fungerar ett vridfönster? Först och främst sitter handtagen i mitten nedtill. För att öppna fönstret vrider du handtaget och skjuter utåt. Som en säkerhetsåtgärd ska det finnas en vädringsspärr, så att fönstret är lite svårare att öppna på vid gavel (till exempel om nyfikna barn är framme).

Hur öppnar man Innerfönster?

Tryck in barnspärren och vrid handtaget tills det pekar rakt upp (för att undvika att fönstret hamnar i vädringsläget - tryck in fönsterbågen tills handtaget pekar rakt upp). Fönstret går nu att öppna som ett vanligt sidohängt fönster. För putsning av fönster - tag tag om inner- samt ytterbåge och dr isär.

Hur skruvar man av dörrhandtag?

Lossa den ena stoppskruven på undersidan av dörrhandtaget med den medföljande insexnyckeln och dra isär delarna. Trä på rosetten, för in dörrhandtaget med roddarpinnen på genom låskistan och trä på rosetten och handtagsdelen på andra sidan dörren. Markera hålen för att förborra för skruven.

Hur öppnar man ett barnsäkert fönster?

Funktion för barnsäkerhet Alla öppningsbara fönster och fönsterdörrar levereras med en barnspärr i handtaget av modell KISI. Barnspärren måste hanteras med ett två-hands-grepp, dvs du behöver trycka in både den övre och den undre spärren samtidigt med ena handen för att kunna manövrera handtaget med den andra handen.

Hur öppnar man ett bussfönster?

För att öppna fönstret, tryck in båda knapparna på sidan av handtaget och vrid samtidigt på handtaget. Fönstren är försedda med en vädringsspärr. Om du vill öppna fönstret mer än i vädringsläge trycker du in spärren och skjuter bågen utåt.

Vad består ett dörrhandtag av?

I vissa länder, exempelvis USA, är handtaget utformade som rundade knoppar som vrids runt till skillnad från i till exempel Sverige och Tyskland där handtagen är avlånga och pressas nedåt. Materialet är oftast mässing men för att få ett billigare alternativ är zink nu ett vanligt alternativ.