:

Hur förvarar man rabarber bäst?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvarar man rabarber bäst?
  2. Kan man frysa rabarber kompott?
  3. Hur Förvälla rabarber?
  4. Hur plockar man bäst rabarber?
  5. Vilken del av rabarbern äter man?
  6. Kan man frysa in färska rabarber?
  7. Hur fryser man in grönkål?
  8. Hur Tina rabarber?

Hur förvarar man rabarber bäst?

Skördad rabarber går bra att förvara i kylskåp i ungefär en vecka eller att skära ner i bitar och frysa in i lagom stora portionspåsar.

Kan man frysa rabarber kompott?

Kompotten håller sig några dagar i kylen men kan också frysas in. Kompott och kräm kan också sparas på steriliserade burkar med lock i kylen. Häll upp kompotten varm och sätt på lock genast. Med syltsocker eller något krm konserveringsmedel i håller den garanterat flera månader på sval och mörk plats.

Hur Förvälla rabarber?

Skölj och skär rabarbern i bitar, 2-3 cm. Lägg i kokande vatten, koka 2 min. Häll av och låt bitarna stå i iskallt vatten ca 2 min för att stoppa kokningen.

Hur plockar man bäst rabarber?

Bäst är att hålla ganska långt ned på stjälken och dra rakt upp tills den släpper. – Ta inte för mycket heller, bäst är att skörda högst 25 procent av rabarbern. Och när sommaren är slut ska man låta stjälkarna få vissna ned, det ger näring åt rötterna, säger hon.

Vilken del av rabarbern äter man?

Rabarber är en grönsak som många har i sin trädgård men går också att hitta ganska billigt i affären på sommarhalvåret. Man äter stjälkarna och kastar de stora bladen. Rabarber har frisk och syrlig smak och är god i paj, kaka och kräm. Man kan även koka saft eller göra marmelad av rabarber.

Kan man frysa in färska rabarber?

Frys in rabarber Fryst rabarber kan förvaras i upp till 10 månader. ... Det finns mycket du kan använda rabarber till: gör till kompott eller sylt, använd i kakor eller i matlagning..

Hur fryser man in grönkål?

Ja, grönkålen kan frysas som den är. Frys in hela blad eller repa av och skär i mindre bitar och frys in i plastpåse. Några droppar vatten i plastpåsen förlänger hållbarheten. Sug ut luften ur påsen och stoppa in i frysen.

Hur Tina rabarber?

Förbered en skål med kallt vatten och koka upp vatten i en kastrull. Skär bort bladen, skölj och skär upp rabarbern i bitar. Du kan skära rabarbern i olika stora bitar beroende på vad du ska använda den till efter upptining. Lägg bitarna i det kokande vattnet, koka i två minuter och häll bort vattnet.