:

Kan man byta program på universitetet?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man byta program på universitetet?
  2. Hur byter man utbildning?
  3. Kan man gå om en kurs på universitetet?
  4. Vad kan man läsa på Stockholms universitet?
  5. Kan man byta inriktning?
  6. Kan man söka ny utbildning?

Kan man byta program på universitetet?

I vissa fall kan det gå att byta universitet eller högskola. Det brukar gå bra att byta om det program eller den kurs du läser har likadant upplägg som det program eller den kurs du vill byta till, under förutsättning att det finns lediga platser på utbildningen du vill byta till.

Hur byter man utbildning?

Det man vanligtvis behöver göra för att ansöka om byte av studieort är att fylla i en blankett, som heter “Ansökan till senare del av program”. Ibland används däremot ingen särskild blankett, utan då ansöker man på antagning.se med speciella anmälningskoder.

Kan man gå om en kurs på universitetet?

Men generellt funkar det så att om man inte klarar kurser som man måste klara för att kunna fortsätta så måste du helt enkelt vänta en termin eller ett år (beroende på hur ofta programmet antar nya studenter). Då får du göra omtentor och sedan hoppa på programmet där du var igen när du har klarat dem.

Vad kan man läsa på Stockholms universitet?

Stockholms universitet erbjuder 300 program och 1700 kurser på grundnivå och avancerad nivå. Du hittar detaljerad information i vår digitala utbildningskatalog. Utbildningarna som ges är inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällskunskap och språk.

Kan man byta inriktning?

Det är möjligt att du kan göra det. Vad du behöver göra är att prata med rektorn eller Studie-och yrkesvägledaren på den skola du vill gå Naturvetenskapsprogrammet med samhällsinriktning. Läs mer om att byta program här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302.

Kan man söka ny utbildning?

Om du vill söka en ny utbildningkan du göra en sen anmälan när antagningsbeskedet har publicerats och urvalet är klart.