:

Varför byta toalettstol?

Innehållsförteckning:

  1. Varför byta toalettstol?
  2. Hur ofta byta toalettstol?
  3. Vad kostar det att laga en toalett?
  4. Kan man byta toastol själv?
  5. Vad kostar toalett?
  6. Hur ta bort limmad toalettstol?

Varför byta toalettstol?

Spara ett par tusen kronor om året på vattenförbrukningen Det blir många liter vatten på ett år. Byter du exempelvis ut en gammal toalett som använder 9-12 liter vatten vid varje spolning, mot en som använder 2-4 liter, sparar du cirka 3 500 liter vatten på ett år. Detta motsvarar en årlig besparing på cirka 2 100 kr.

Hur ofta byta toalettstol?

I Sverige har toalettstolar en lång livslängd. I snitt använder vi svenskar toalettstolen i 30 år innan vi anser att den är förbrukad. Under de åren får den vara med om mycket och många personer hinner använda den. Men faktum är att det en ny toalettstol betalar sig själv snabbare än många tror.

Vad kostar det att laga en toalett?

Det finns en massa olika varianter av toalettstolar och det är svårt att säga ett fast pris beroende på förutsättningarna. Byte av en “standard” golvstående toalett kosta runt 6000 kr inklusive moms men före rotavdrag. Efter rotavdrag blir det ca 5000 kr, då ingår allt.

Kan man byta toastol själv?

Att byta toalettstol är något som du kan göra på egen hand. Men som alltid ska du vara noggrann och ta god tid på dig. Fråga gärna vår personal om det är något du undrar över. BAUHAUS tar inte ansvar för skador som uppkommer vid åtgärder baserade på dessa gör-det-själv-råd.

Vad kostar toalett?

Byte av en “standard” golvstående toalett kosta runt 6000 kr inklusive moms men före rotavdrag. Efter rotavdrag blir det ca 5000 kr, då ingår allt. En ny fin wc-stol av känt fabrikat, exempelvis Gustavsberg, eller Ifö.

Hur ta bort limmad toalettstol?

Är toaletten skruvad så rekommenderar vi att du använder en skruvmejsel för att lossa på skruvarna. Om skruvarna är rostiga så kan du använda dig av rostlösande medel för att göra det enklare. Skulle den däremot vara limmad så går det bra att använda en brytbladskniv för att “skära” loss toaletten.