:

Hur byggdes hus på 60 talet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur byggdes hus på 60 talet?
  2. Vad är typiskt för 50 talet?
  3. Hur är 50 talister?
  4. Vad gjorde man på 50-talet?
  5. Hur är husen byggda?

Hur byggdes hus på 60 talet?

Det typiska 60-talshuset är en enplansvilla i tegel. Nästan 90 % av alla enfamiljshus som byggdes under perioden, bestod av ett plan. Grunden var ofta gjuten, men även krypgrund användes flitigt. Olika fasadmaterial kontrasterades mot varandra och taket hade vanligtvis en flack lutning.

Vad är typiskt för 50 talet?

Nylonstrumpor, korsetter, markerade midjor och vippiga kjolar. Men också eleganta handskar, hatt, stora pärlörhängen, jeans och rutig skjorta. Mitt 50-tal – kvinna, mode, vardag ger besökaren en bred bild av femtiotalsmodet och är en tänkvärd inblick i de för tiden rådande samhällsidealen.

Hur är 50 talister?

Återhållsamma, sparsamma och bortglömda. En ganska blek generation. För unga för att vara med '68 och för gamla för punken. 50-talisterna formas av sina föräldrar, födda på trettiotalet, och av det sjuttiotal de växer upp i som tonåringar.

Vad gjorde man på 50-talet?

50-talet, när vi började ha mycket läxor och kamrater, fick vi ett eget rum tillsammans. Mor hade slutat jobba när min lillasyster föddes i mitten av 40-talet, och mor var alltid hemma när vi hade frukostrast i skolan. Far fick lunch på banken där han jobbade, och på kvällen lagade mor middag åt oss allihop.

Hur är husen byggda?

Oftast byggdes enplanshus, med oljepanna och krypgrund. 60-talshuset har ofta problem med fukt och ventilation, delvis på grund utav hur det byggdes, men också hur dess invånare har skött det och renoverat det.