:

Hur mycket får man bygga ut sitt hus?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket får man bygga ut sitt hus?
  2. Hur gör man för att bygga ut?
  3. Vad kostar bygga till?
  4. Vad kostar det per kvadratmeter att bygga hus?
  5. Hur mycket kostade er utbyggnad?

Hur mycket får man bygga ut sitt hus?

Det vanligaste är att man får bygga ut huset med 20–30% i förhållande till hur många kvadratmeter din tomt är. Om du vill veta vad som gäller kring just din byggrätt ska titta i detaljplanen eller områdesbestämmelserna som gäller för din fastighet.

Hur gör man för att bygga ut?

När du har bestämt dig för att du ska bygga ut huset ska du först och främst kontakta en arkitekt. Förslagsvis en arkitekt med erfarenhet av tillbyggnad av privatbostäder. Arkitekten kommer då undersöka hur detaljplanen för ditt område ser ut, och det är den som bestämmer hur du får bygga.

Vad kostar bygga till?

Utifrån den prisdata som marknadsplatsen Byggstart.se har tagit fram kan man sluta sig till att snittpriset för en tillbyggnad ligger på runt 28,000 kronor per kvadratmeter. Normalt sett stäcker sig priserna över ett spann från 23,000 kronor till 45,000 kronor per kvadratmeter.

Vad kostar det per kvadratmeter att bygga hus?

Ett nyckelfärdigt trähus med träfasad från en husfabrikant kostar mellan ca 11 700 och 25 000 kr per kvadratmeter, beroende på tillverkare, husmodell och materialval. Ett nyckelfärdigt stenhus från en husfabrikant ligger på mellan ca 15 000 och 25 000 kr per kvm.

Hur mycket kostade er utbyggnad?

Vad kostar en tillbyggnad? I genomsnitt kostar det mellan 10 0 kronor per kvadratmeter att bygga en tillbyggnad på befintlig fastighet. Då räknar vi enbart med husets skal (husgrund, ytterväggar/fasad, tak, fönster).