:

Vilken bottenventil?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken bottenventil?
  2. Hur får man upp pluggen i handfatet?
  3. Hur får man bort proppen i handfatet?
  4. Vad är en pop up ventil?
  5. Hur monterar man vattenlås?
  6. Vad heter Pluppen i handfatet?
  7. Hur får man bort stopp i diskhon?

Vilken bottenventil?

Ska jag använda bottenventil med eller utan bräddavlopp? Det är handfatet som bottenventilen monteras på som avgör om det ska vara med eller utan bräddavlopp. Om tvättstället har ett breddavlopp uppe vid kanten som vattnet rinner ut igenom när det stiger i tvättstället så ska bottenventilen också köpas med bräddavlopp.

Hur får man upp pluggen i handfatet?

Plocka fram ett lämpligt vertyg, förmodligen en polygriptång, och försök skruva loss proppens fäste. Eller försök att trycka ner och dra upp centrumet med en tång och smörj sedan.

Hur får man bort proppen i handfatet?

Om en vanlig rengöring inte räcker för att få bort stoppet kan du prova rensning med ett rensband eller en vaskrensare. En vaskrensare trycker du fast över avloppshålet. Fyll sedan på tvättstället eller diskhon med ljummet vatten och pumpa för att få proppen att lossna.

Vad är en pop up ventil?

Alterna bottenventiler är framtagna för att passa majoriteten av alla tvättställ på den svenska marknaden. Bottenventilerna har en underdel i förkromad mässing och olika design för att passa flera utföranden. De är också försedda med pop-up-funktion.

Hur monterar man vattenlås?

MONTERAR DU AVLOPPSRÖR Rören till vattenlåsen sätts samman. Se till att O-ringar och gummipackningar sitter som de ska, och dra åt med fingrarna. Låt bli att använda verktyg. När avloppet är monterat ska du kolla om det passar.

Vad heter Pluppen i handfatet?

Nepp, så lätt var det inte.

Hur får man bort stopp i diskhon?

Gör så här:

  1. Blanda lite bikarbonat, ättika och en nypa salt i en bunke.
  2. Häll smeten i avloppet. Låt det verka.
  3. Koka upp rejält med vatten och häll därefter ner det i avloppet.