:

Hur mycket kostar det att byta hjullager?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar det att byta hjullager?
  2. Hur svårt är det att byta hjullager?
  3. Vad händer om man kör med trasigt hjullager?
  4. Var sitter hjullager?
  5. Hur byter man hjullager fram på Volvo 850?

Hur mycket kostar det att byta hjullager?

Många undrar vad det kostar att byta hjullager. Du kan räkna med att det tar mellan två och tre timmar att byta ett hjullager, beroende på om hjullagret är en del av hjulnavet eller om det sitter ihop med bromsskivan. Utöver kostnaden för arbetet kostar nya hjullager ofta mellan 1 0 kronor inklusive moms.

Hur svårt är det att byta hjullager?

När det handlar om hjullager bör det nämnas att det inte är särskilt svårt att byta ut dem. Om du reparerat ditt fordon på egen hand tidigare bör du kunna utföra detta byte själv utan problem.

Vad händer om man kör med trasigt hjullager?

Svar JA! Axeln kan skadas, samt att om det nyper ordentligt får du aldrig bort det! Dessutom är det trafiktfarligt, byt omgående!

Var sitter hjullager?

Hjullagren som sitter i navet vid varje hjul är en del som som kan ha mycket varierande livslängd. Ofta håller de i många år eller kanske t.o.m. bilens livslängd, men ibland måste de bytas efter relativt kort tid. Varierande kvalitet hos lagren kan vara en orsak, men det är snarare andra faktorer som påverkar.

Hur byter man hjullager fram på Volvo 850?

Lossa de två bultarna som håller bromsoket på plats (15 mm). Lyft av bromsskiva tillsammans med bromsok och häng upp hela denna enhet i ett snöre. Lossa bulten som håller länkarm i hjulspindeln (17 mm). Här ser Du länkarmen som Du ska knacka på så att kulleden åker ner ur hålet och friläggs (akta skador).