:

Hur använder man e kod?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man e kod?
  2. Vad är Inloggningskort?
  3. Hur fungerar en kortläsare?
  4. Vad är mobilt BankID Handelsbanken?
  5. Hur startar man om kortläsare?

Hur använder man e kod?

Så här gör du:

  1. Sätt i kortet i kortläsaren.
  2. Texten "KortPIN spärrad" visas i kortläsaren. Tryck OK.
  3. Texten "Lås upp med PUK-kod" visas i kortläsaren. Tryck OK. (Kommer denna text inte upp i kortläsaren, följ instruktionerna under ”Med NCR1”).
  4. Knappa in PUK-koden (8 siffror) och tryck OK.
  5. PIN-koden är upplåst.

Vad är Inloggningskort?

Med sladden i kortläsaren blir ditt inloggningskort ett BankID. Det lagras ett BankID på ditt inloggningskort som används när du har sladden i kortläsaren. Då kan du logga in hos oss och men också hos andra företag och myndigheter som till exempel Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Apoteket.

Hur fungerar en kortläsare?

På kortläsarens bildskärm visas texten Card PIN (Kortin PIN eller KortPIN). Fyll i PIN-koden på kortläsaren och bekräfta med OK. På kortläsarens bildskärm visas en svarskod (Response). Fyll i den 9-siffriga svarskoden i inloggningsrutan på datorns bildskärm i fältet Response code och klicka på Log on.

Vad är mobilt BankID Handelsbanken?

Mobilt BankID Du legitimerar dig med hjälp av din telefon och en kod på minst sex siffror. Koden väljer du i samband med att du aktiverar Mobilt BankID. Logga in till mobilappen och göra bankärenden. Logga in till internetbanken och göra bankärenden.

Hur startar man om kortläsare?

Du startar kortläsaren genom att stoppa in kortet. Om kortet redan sitter i kortläsaren, och displayen har slocknat, trycker du på "OK"-knappen.