:

Hur gör man för att byta grundskola?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man för att byta grundskola?
  2. Hur gör jag för att byta skola?
  3. Vad krävs för att byta klass?
  4. Hur byter man skola Malmö?
  5. Vad ska man göra om man vill byta klass?

Hur gör man för att byta grundskola?

Om du ändrar dig efter att du bekräftat platsen och vill byta skola, ska du kontakta den skola som du vill byta till. Rektorn avgör om det finns möjlighet att ta emot ditt barn eller inte. Om den nya skolan meddelar dig att de kan ta emot ditt barn, ska du kontakta den skola ditt barn går i.

Hur gör jag för att byta skola?

Så här gör du för att byta skola Så gå in på kommunens hemsida för att läsa hur det fungerar hos er. Sen är det viktigt att du pratar med någon på din nuvarande skola och berättar att du vill byta skola. Det kan vara skönt att ha stöd av en vuxen du litar på som kan följa med dig på samtalet.

Vad krävs för att byta klass?

Om du verkligen inte vill gå kvar i den klassen och vill hellre byta klass kan du prata med studie- och yrkesvägledaren på skolan för att se om det finns lediga platser på programmet/klassen du vill byta till. Detta gör man för att om är klassen full kan det vara svårt att få bytet att gå igenom.

Hur byter man skola Malmö?

Du kan ansöka om skolplats i Malmö i samband med att du flyttar hit. Du kan också ansöka om att byta mellan kommunala grundskolor under våra skolbytesperioder. Om du vill byta från en fristående skola till en kommunal kan du ansöka löpande under året. Du väljer minst en och max sju kommunala grundskolor att söka till.

Vad ska man göra om man vill byta klass?

Du kan prata med rektorn eller be dina föräldrar /vårdnadshavare/ att kontakta rektor. Du kan också be din klasslärare/mentor om hjälp. Många gånger hjälper det att prata med kurator, berätta hur du känner och varför du vill byta klass.