:

Vad behöver man för att bygga pool?

Innehållsförteckning:

  1. Vad behöver man för att bygga pool?
  2. Vad kostar det att bygga pool 2021?
  3. Varför bygga pool?
  4. Hur gör man en pol?
  5. Vad ska man välja för pool?

Vad behöver man för att bygga pool?

Bygga pool står högt upp på många husägares önskelista....Vissa av dem, men inte alla går också att installera helt eller delvis ovan mark:

  • Glasfiberpool.
  • Polystyrenblock med liner.
  • Trästomme av tryckimpregnerat trä med liner.
  • Stålpool med liner.
  • Gjuten betongpool med mosaik eller kakel.
  • Murad stomme av lecablock och liner.

Vad kostar det att bygga pool 2021?

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 150 000 kr. Kostnaden för installation av poolen är cirka 187 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 5 000 kr. Totalkostnaden för att bygga och installera en thermopool som är 3 x 6 meter blir då cirka 350 000 kr.

Varför bygga pool?

Klimatsmart pool för en hållbar framtid Det är lätt att tro att en pool drar massor med vatten men faktum är att en pool renar vattnet så att det kan användas om och om igen. Om du dessutom tänker på att minimera poolens elförbrukning kan du få ner kostnaderna, samtidigt som du gör ett klimatsmart val.

Hur gör man en pol?

Gräva för pool När du gräver ska du gräva lite större än själva poolen är. Vidare gräver du även för ledningarna, dels om du ska leda bort vatten från dräneringen, dels rören för reningen. Dessutom har du ofta el som du vill dra bort till poolområdet, exempelvis för att sänka ner spotlights i trädäcket runtom.

Vad ska man välja för pool?

Viktigt att välja en pool av beständigt material som inte rostar, till exempel av rostfri plåt eller varmförzinkad plåt av bra kvalitet. Mindre känslig mot sättningar i marken än en gjuten pool. Helt oisolerad, så du får högre uppvärmningskostnad. Kan ej installeras ovan mark.